Туроператорите очакват труден и изпълнен с предизвикателства зимен сезон, информира

...
Туроператорите очакват труден и изпълнен с предизвикателства зимен сезон, информира
Коментари Харесай

Туроператорите очакват трудна зима

Туроператорите чакат сложен и изпълнен с провокации зимен сезон, осведоми БНР. Има риск обичайните за зимата туристи от Англия, скандинавските и прилежащите на България страни да се откажат от желанията си да дойдат у нас.  

Епидемичната конюнктура може да повлияе отрицателно върху решението на задграничните туристи да почиват у нас през зимата, показва Димитрина Горанова, ръководител на асоциацията на българските туроператори и туристически организации. Повишаващите се цени на електрическата сила ще има отрицателен резултат и върху българските туристи, на които бранша разчита извънредно доста.  

" Защото токът към този момент рефлектира както върху цените на услугата, по този начин и върху покупателната дарба на потребителите ", сподели тя.  

Някои хотели може да не отворят тази зима поради дефицита на квалифицирани фрагменти, уточни още Димитрина Горанова.  

" Фактор, който ще повлияе на търсенето на дестинация България е и фактът, че тази година всички зимни курорти в Европа ще бъдат отворени, което не беше по този начин предходната година, т.е. предходната година задграничните туристи, които желаеха да подхващат пътешестване в чужбина, нямаха кой знае какъв избор, до момента в който в този момент естествено ще би трябвало да се конкурираме с курортите в Австрия, Италия и по този начин нататъка ".

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР