Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение Бъдеще за

...
Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение Бъдеще за
Коментари Харесай

Туроператорите отново на протест - за да защитят договореното с Борисов

Туроператори , туристически сътрудници и екскурзоводи, членове на обединяване „ Бъдеще за туризма “, още веднъж ще стачкуват, този път на площад " Народно заседание ", от 11:00 часа.
Така заетите в туризма ще заявят готовността си да отстояват настояванията си, с които през вчерашния ден срещнаха премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. На тази среща стана ясно, че на сектора ще бъдат предоставени 10 млн. лева в поддръжка на ликвидността на компаниите. Кога обаче те ще стигнат до тях, е към момента неразбираемо.
Освен финансово излекуване на бранша и създаване на незабавен спешен проект за подкрепяне на туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи от обединяване „ Бъдеще за туризма " желаеха нови стратегии в поддръжка на заетостта, специфична скица за подкрепяне на екскурзоводи, както и отпадане на 14-дневния карантинен интервал за завръщащите се от Турция туристи.
Организацията благодари на министър Николова за разбирането и ентусиазма, с които за къси периоди даде обещание финансиране от Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ и обезпечи удължение на периода за възобновяване на вземания към клиенти, само че заявява готовността си да не отстъпи от декларираните претенции.
Пакетът от претенции, с който бе осведомен министърът на туризма Марияна Николова предишния вторник, включва:
- финансово излекуване на бранша и създаване на незабавен спешен проект за подкрепяне на туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи;
- неотложно използване на грантови схеми и обществени вложения под формата на безусловна безплатна помощ за най-засегнатите сегменти - туроператори, които реализират произлязъл туризъм. Тяхната активност бе спряна на 13.03.2020 г.;
- създаване на стратегии за опазване и стимулиране на заетостта в бранша посредством образование и преквалификация по линията на европейските стратегии.
Първият митинг на заетите в туризма бе на 28.07.2020 година Техни представители бяха признати от министър Николова , която им даде обещание поддръжката си, в това число и за подпомагане в обезпечаването на ликвидни средства за компаниите в бранша. Искането още същия ден бе импортирано във финансовото министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР