Туризмът в Куба вероятно ще отчете тази година понижение заради

...
Туризмът в Куба вероятно ще отчете тази година понижение заради
Коментари Харесай

Куба предвижда спад на туризма заради американските санкции

Туризмът в Куба евентуално ще регистрира тази година намаляване поради по-строгите ограничавания на Съединени американски щати за пътешестване до карибския остров, заяви през вчерашния ден държавното управление, представено от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че спадът на броя на туристите ще нарани още повече така и така линеещата стопанска система с централно обмисляне.

Министърът на туризма Мануел Марео съобщи пред Народното събрание, че тази година Куба ще посрещне 4,3 милиона гости през 2019 година, с което ще извърши на 84,3 % задачата си, а точно 5,1 милиона туристи, предава Българска телеграфна агенция.

Това ще бъде с 10 % по-малко от броя на туристите, посетили Куба през 2018 година, означи Франс прес.

Бумът на туризма през последните няколко години оказа помощ за компенсирането на по-слабия експорт и на намаляването на помощите от основния съдружник Венецуела, което принуди държавното управление да предприеме ограничения за икономии като понижаване на вноса.

Правителството на американския президент Доналд Тръмп реши да пресече този източник на твърда валута, с цел да принуди комунистическото държавно управление да спре поддръжката си за венецуелския президент Николас Мадуро.

Миналия месец Вашингтон забрани круизни кораби, частни самолети и яхти да пътуват до острова. Администрацията на Тръмп постави край и на пътуването с просветителна цел до Куба, което бе процедура за заобикаляне на общата възбрана за пътешестване до острова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР