Туризмът е изключително консервативен по отношение на повишаването на цените.

...
Туризмът е изключително консервативен по отношение на повишаването на цените.
Коментари Харесай

Доц. Румен Драганов: Цените на самолетните билети ще скочат с над 30% от 2024 г.

Туризмът е извънредно закостенял във връзка с повишението на цените. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ шефът на Института за оценки и разбори в туризма доцент Румен Драганов.

Резервациите към туроператори са продадени до октомври и ноември, туризмът стана извънредно изпреварващ бранш, а повода за това е, че хората се завърнаха към пътешествията след пандемията, безапелационен бе специалистът.

Скокът в цената на самолетните билети не е дребен и в този момент, само че от 2024 година Цените ще станат още-по-високи, тъй като влизат условията към Зелената договорка и това ще бъде механизмът за понижаване на нездравословните излъчвания, изясни доцент Драганов. Очакваме едно в действителност доста съществено повишаване от 2024 година По отношение на самолетните билети - растежът ще бъде над 30%, сподели още доцент Драганов.
Ако отново погледнем данните - в Гърция е 2 пъти по-скъпо от България, а в Турция почивката е на цените на почивката в България. Ние вървим в Северна Гърция, тя до преди 20 години не беше употребена от самите гърци, нямаше туристи. Сега тя е забавна дестинация за всички, които са на север от тях. Там цените съответстват с цените по нашето море. Най-често срещаната отмора, която българите избират е 4-дневна, за семейство от 4 индивида това излиза към 1000 лв., а може да стигне до 3400лв., в случай че употребява повече екстри в 5-звезден хотел.
Има седем закона, които се чака и би трябвало да бъдат признати, тъй като ние нямаме политики в туризма, безапелационен беше доцент Драганов.

Най-много туристи това лято чакаме от Румъния, само че ще имаме посетители и от Германия, Англия и Израел, заключи той.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР