Туристите в София са се увеличили. Данните на общинското предприятие

...
Туристите в София са се увеличили. Данните на общинското предприятие
Коментари Харесай

Чуждите туристи в София са се увеличили с над 6%

Туристите в София са се нараснали. Данните на общинското дружество „ Туризъм “ за първите седем месеца на 2018 година демонстрират нарастване с 6,36%, спрямо същия интервал на предходната година. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление пред Фокус.   Информацията се отнася единствено за задграничните туристи.

„ София от дълго време към този момент не е единствено град за бизнес. Благодарение на системните старания през последните години и вложенията, които вършим, както в градска среда, по този начин също и в културни обекти, София става все
по-привлекателна за туристите. За одобряването на града като туристическа дестинация от основно значение е разкриването на културноисторическото наследство през последните години. След Ларгото, Музея за история на София с другите филиали, открихме и първия археологически парк, Западната врата, новата зала към триъгълната кула на Сердика. Продължаваме разкриването на неолитното населено място, сега вече чакаме и реконструкцията на площад „ Света Неделя “, за който основният проектант на София афишира интернационален конкурс, след като проучихме археологическите остатъци на този площад. Всичко това съставлява огромен интерес за туристите и те го правят оценка. Както правят оценка и това, че София е един доста зелен град “, разяснява кметът на София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР