Туристите със закупени почивки за плаж Навагио на гръцкия остров

...
Туристите със закупени почивки за плаж Навагио на гръцкия остров
Коментари Харесай

Българските туристи могат да се откажат от пакетните почивки на затворения плаж Навагио

Туристите със закупени почивки за плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос, който ще остане затворен през цялото лято поради риск от свлачище, имат право да се откажат от контракта с туроператора без такси и да получат цялостно възобновяване на направените заплащания за туристическия пакет.

Те би трябвало да осведомят туроператора за това свое предпочитание преди началото на пътуването и да получат парите си назад от него, защото той носи отговорност за надлежното осъществяване на всички туристически услуги, включени в туристическия пакет.

За това осведомят от онлайн платформата „ Ние, потребителите “ по отношение на обява във в. „ Телеграф “, пред който представители на туроператори се пробват в задатък да се освободят от отговорност предевентуално отказалите се поради свлачищата туристи с оправданието, че те „ водят единствено записванията “ и „ не са реализатор на програмата “.

Съгласно Закона за туризма обаче туроператорът носи отговорност за надлежното осъществяване на всички туристически услуги, включени в туристическия пакет – без значение...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР