Туристите са пътували напълно незаконно, сочат данните на местното министерство

...
Туристите са пътували напълно незаконно, сочат данните на местното министерство
Коментари Харесай

Давама македонски митничари се простиха с работата си заради трагедията на Струма

Туристите са пътували изцяло нелегално, сочат данните на локалното министерство на вътрешните работи. Причината - рейсът е нямал лиценз да напуща рамките на страната. Въпреки това, през последните месеци е направил няколко задгранични пътувания.

На 18 ноември тази година 52-ма пасажери напущат Северна Македония в посока България, сочат документи на граничния пункт. Данни за рейса, с който са пътували, в електронната система обаче няма, сподели за NOVA министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

„ Беше направена вътрешна инспекция на митническата администрация. Установено е, че рейсът не е регистриран в системата, което е пропуск на митничарите. Затова ще понесат отговорност и ще бъдат отстранени ”, съобщи вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски пред NOVA. 

Всеки рейс, който прави интернационален транспорт, би трябвало да има лиценз за тази активност, безапелационен е Спасовски. „ Според откритите обстоятелства транспортното средство, което е аварирало, на процедура е без лиценз ”, добави той.

Лицензът на компанията транспортьор към този момент е лишен. „ Ако някой бъде приет за отговорен, той ще би трябвало да дава отговор за това. Отговорността е основното нещо ”, сподели още вътрешният министър.

Версията, че пламъците са избухнали поради туби с бензин в предната част на рейса, Спасовски назова „ спекулации ”. Дали пътната настилка, или човешка неточност е довела до злополуката ще кажат българските управляващи, обясни Спасовски. В Скопие чакат да схванат има ли осми човек, оживял от огнения пъкъл край Перник.

Другите три рейса, пътували също от Истанбул до София, са имали всички нужни документи. Пътниците им към този момент са в Северна Македония, сподели още Спасовски. 

Утре в Скопие идва екип от шестима следователи и прокурори от България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР