Туристите по българското Черноморие вече могат да се разплащат с

...
Туристите по българското Черноморие вече могат да се разплащат с
Коментари Харесай

Български курорт приема плащания с bitcoin

Туристите по българското Черноморие към този момент могат да се разплащат с криптовалути. Всеки, който желае да се възползва от новия канал за заплащане, може да го стори във всички хотели, част от курорта „ Албена”, предава Българска национална телевизия.

Процесът е бърз и елементарен, като прилича заплащането с дебитна карта. Дължимите суми могат да се платят и посредством смарт телефон или интелигентен часовник.

" Към момента заплащания могат да се създадат посредством системата на BitPay с одобрените криптовалути, като BitCoin, BitCoin Cash и други. Преводът на сумата се регистрира незабавно. Имате съответната сума, която би трябвало да се заплати, да кажем 10 лв.. Съответно човек с наличност на криптовалута просто допира своя телефон до ПОС терминала и сумата непосредствено се превежда от съответната криптовалута. При нас ние сме показали евро, превалутира се по курса, който е сега подаден и надлежно тези пари влизат при нас ", споделя Велина Гюмова, старши управител продажби в курорта " Албена ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Криптовалутите съществуват от над 10 години на пазара. Ако д...

Криптовалутите съществуват от над 10 години на пазара. Ако до преди десетилетие виртуалните пари бяха нещо екзотично, то към днешна дата милиони консуматори по света работят всеки ден с тях. Дигиталната валута става все по-популярна и в България в близо 100 ресторанта и места за настаняване към този момент може да се заплаща с криптовалута.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР