Туристите от славянските дръжави - Полша, Русия, Сърбия, Словакия и

...
Туристите от славянските дръжави - Полша, Русия, Сърбия, Словакия и
Коментари Харесай

Нещата при балканците, които дразнят останалите

Туристите от славянските дръжави - Полша, Русия, Сърбия, Словакия и други - се разпознават на Запад освен по присъщия си външен тип. За доста локални поданици те наподобяват прекомерно шумни и прекомерно прочувствени, написа pochivka.blitz.bg.

Кои други неща при хората от Балканите и останалите славянски нации изненадват и даже нервират международната общественост представителите на славянските нации?

1. Шумни празници (и делнични дни)

Нашият метод да показваме възприятията си мощно и непосредствено е малко фрапантен, да вземем за пример, за по-резервираните северняци. Дори видимо спокойните чехи и поляци не отстъпват: честват национални празници и Нова година с подобен мащаб, че плашат мирните туристи от други страни - гърмят фойерверки, чупят бутилки, пеят и танцуват.

Какво да кажем за радостните поданици на Балканите – спомнете си най-малко грандиозните сръбски сватби от филмите на Кустурица. Не по-малко шумни са и футболните мачове на белградските тимове със сигнални ракети и димни бомби.

2. Ярки тоалети

Източнославянските хубавици умеят да акцентират естествените си достолепия и обичат да носят естествени кожи, високи токчета, дълбоки деколтета, маркови чанти - да, някои се пробват да носят всичко най-хубаво едновременно. Но на фона на западните дами с тяхната семпла мода, дискретни големи и повърхностно събрани коси, нашите дами се виждат на километър и в случай че на някого сходни облици му се сторят прекомерни, това е единствено и само негов проблем.

3. Странна храна

Макар боршът и съветската салата да са известни по целия свят от дълго време, то други страни не са привикнали с останалите характерности на славянската кухня. Какво костват единствено студените супи - съветска окрошка, полски хлодник или журек, български таратор, богата сръбска супа: примес от зеленчуци, застроена с кисело мляко, е много мъчно да бъдат оценени от чужденец.

Друга общославянска чудноватост са киселите краставички: тук може би единствено германците могат да ни схванат, останалите избират този зарзават в маринована форма.

4. Лоши привички

Въпреки всевъзможни забрани, нашите сънародници са привикнали да релаксират с бира и цигари, има доста малко досадни последователи на здравословния метод на живот. Братята славяни не изостават: сърбите пушат на всички места, изключително в кафенета и заведения за хранене, българите и поляците изпреварват всички по консумация на алкохол, а чехите заеха трето място в света по този индикатор през 2018 година

5. Силни изрази

Скучният нормативен речник от време на време не е в положение да изрази цветната гама от спорни страсти, които обземат необятната славянска душа, тъй че всички нейни притежатели постоянно прибягват до по-изразителни изрази и ги схващат добре без превод. Руснаци, българи, поляци - на практика няма изключения. А измежду темпераментните сърби даже и най-безобидните думи звучат като нецензурни псувни.

6. Няма граници

Лични граници и обществена отдалеченост? Оставяйки тези условности на хладните балтийци и скандинавци, признаваме - измежду славяните е признато да се поддържа връзка по напълно друг метод. Прегръщаме се, когато се срещнем, приближаваме се един до различен и се опитваме да приказваме по-високо. Това важи изключително за жителите на Балканите – българи, сърби, черногорци, на техен декор даже и най-емоционалните руснаци наподобяват много сдържани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР