Туристите, идващи на нашето море през изтеклия сезон, са предпочитали

...
Туристите, идващи на нашето море през изтеклия сезон, са предпочитали
Коментари Харесай

Туристите – фенове на църквите и археологията

Туристите, идващи на нашето море през изтеклия сезон, са предпочитали да се срещнат със старините и историята ни. Тези, които не са имали единствено едно въодушевление – чашката и евтиния алкохол, са предпочели да преглеждат археологически находки от разкопки, както и храмове, изключително в Стария Несебър. Там планът „Духовен път“ примамва туристите с многото си живописни и старинни църкви с антична история, съхранили духът на полуострова, който е под егидата на ЮНЕСКО.

Втората дестинация, желана от задграничните летовници е била Созопол. Интересът на гостите не бил толкоз към „вампира“, чийто гроб бе открит преди няколко години, а още веднъж към археологията и древността, оповестиха туроператори като равносметка за изтеклото лято.

В Жеравна, Оризаре и Еркеч, където обичайно има екскурзии за пасажерите от круизни кораби и летовниците в Слънчев бряг, желани атракции са били нестинарите и занаятите. Израелските туристи пък на драго сърце посещавали стопанство в село Медово, където за тях домакинът е измайсторил стъклени кошери, през които се следят пчелите.

Преди няколко години, американци, пристигнали в Бургас с круизен транспортен съд и ужасно харесали българските виновност. Тази година те се върнали за специфичен винен тур, описаха от пристанището в морския град.

Сега най-чаканата нова атракция за туристите ще е неповторим музей на подводната археология. Той ще бъде на остров Свети Кирик и Юлита и за него заяви персонално министър председателят Бойко Борисов, след визитата си на научно изследователския транспортен съд „Хавила“ през това лято, направил неповторими разкрития за морските съдове на дъното на Черно море.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР