Туристическото ведомство насърчава националните курорти като средища за разнообразни видове

...
Туристическото ведомство насърчава националните курорти като средища за разнообразни видове
Коментари Харесай

Ангелкова уважи 50-год. юбилей на курорта Албена

Туристическото ведомство предизвиква националните курорти като средища за разнородни типове туризъм през цялата година. Вярвам, че с новите промени в законовата рамка в бранша тяхната активност ще стане доста по-ефективна и целенасочена освен към избран фокус туристи и обособени пазари, само че и към използване на все по-иновативни артикули и форми на обслужване. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на тържествата по случай 50-годишния празник на ваканционно населено място Албена.

Ангелкова разгласи, че с положителната си спортна и новооткритата конферентна зала „ Перуника хол “  комплексът има голям капацитет и за разнородни събития през останалите месеци на годината. Сега към това благосъстояние се прибавя още едно многофункционално оборудване с прелестни вероятности, което безспорно ще способства за надграждането на курорта и одобряването на традициите му. Тя добави още, че Министерството на туризма ще една от първите институции, която ще се възползва от новаторската зала и ще организира идващия си Национален съвет точно в нея. През годините курортът разви и обогати неведнъж предлаганите услуги, добави министърът.

За интервала април-юни 2019 година по данни на Национален статистически институт в Албена се регистрират 15% растеж на отседналите българи в местата за настаняване с най-малко 10 кревати по отношение на същия интервал на предходната година. В броя на нощувки им се означават 27 на 100 растеж, както и над 31% растеж в приходите от тях. Само за първия летен месец – юни 2019 година, тук са осъществени общо близо 278 хиляди нощувки, като от българи те са с над 29 на 100 повече по отношение на юни 2018 година Приходите от тях доближават 15 млн. лева, като от пребиваването на български туристи растежът е 33 на 100. Очакваме летния сезон да е в границите на прогнозите ни, които направихме при започване на годината и се надявам да  достигнем равнищата от предходната година, разяснява министър Ангелкова. Тя акцентира, че развиването на устойчивия туризъм е измежду целите на държавното управление и благодари на кабинета за поддръжката, която оказва за развиването на бранша.

Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, който заяви за самодейността за поощряване на проведения туризъм и по този начин да притеглим вниманието както на задгранични туристи, по този начин и на българските, сподели още министър Ангелкова. Тя увери, че в лицето на Министерството на туризма, на държавното управление и на премиера туристическия бизнес има цялата поддръжка за развиване на бранша. Ще продължим дружно и отсега нататък, с цел да надграждаме постигнатото, разяснява министър Ангелкова.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР