Туристическият бранш излиза на протест. От обединението Бъдеще за туризма

...
Туристическият бранш излиза на протест. От обединението Бъдеще за туризма
Коментари Харесай

Туристическият бранш излиза на протест

Туристическият отрасъл излиза на митинг. От обединяването " Бъдеще за туризма " са насрочили демонстрацията за през днешния ден, 2 март, пред постройката на Министерския съвет.

Предприемачите считат, че ограниченията за спасяването на бранша са незадоволителни и неефективни и упорстват да бъде основан гаранционен фонд с 69 млн. лева за следващо финансиране. В същото време се готвят и за рестарта на активността си – съгласно последната заповед на здравния министър, екскурзиите в страната към този момент са позволени, а тези в чужбина ще се организират от 1 април.

Венелина Рачева е един от шефовете на туристически организации. Тя е с 24-годишна активност, само че както всички в сектора, от съвсем година не работи поради пандемията. Наложило се е да освободи четирима чиновници.

" Всички помощи, които бяха ориентирани към нас, или идват с огромно забавяне, или са извънредно незадоволителни. Не сме употребили програмата 60/40, тъй като тя не е задоволително ликвидна и когато не работиш, би трябвало да дадеш 40%. Откъде? ", запита Рачева пред Българска национална телевизия.

" Ние настояваме да бъдем чути, тъй като средствата по програмата, 4% от оборотите ни за 2019 година, би трябвало час по-скоро да бъдат изплатени към нас, с цел да стигнат парите до потребителите, чиито пътувания са отсрочени по време на пандемията ", добави тя от името на мнозина в сектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР