Туристическият бранш искат безплатни антигенни тестове за туристи, които се

...
Туристическият бранш искат безплатни антигенни тестове за туристи, които се
Коментари Харесай

Туризмът с искане: Бързи тестове за влизащи у нас туристи

Туристическият отрасъл желаят безвъзмездни антигенни проби за туристи, които се връщат у нас, съобщи зам.-председателят на „ Обединение за туризма “ Димитър Балтов. Той уточни, че два месеца се проточва тази стратегия, която е била настояща единствено за 9 дни. Според него това е цялостна насмешка с тези забавени средства.

По думите на Балтов 60 милиона лв. за помощи звучат доста, само че компаниите са хиляди и парите няма да стигнат за всички. Според него на никое място не са оповестени аргументите за отрицание на 30-те компаниите, кандидатствали за помощ, а заповедта се бави безпричинно. Той твърди, че са останали 5 милиона средства от програмата за подкрепяне.

От своя страна бургаският туроператор Павлина Русева към момента не е получила помощта. Тя споделя, че огромна част от сумите от активността на туроператорите няма по какъв начин да бъдат възобновени. Русева разяснява пред „ NOVA “:

„ Преди две седмици е завършила втората фаза за подкрепяне, само че към момента нямам информация дали съм утвърдена. Средства в размер на 90 000 лв. би трябвало да възстановя на клиенти, като някои подлежат на предоговаряне за последващи пътувания. “

По думите на Русева няма гаранционен фонд, нито застраховка, гарантираща заплатените от клиентите суми за туристически услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР