Туристическият бизнес в Смолян поиска от вицепремиера Марияна Николова подкрепа

...
Туристическият бизнес в Смолян поиска от вицепремиера Марияна Николова подкрепа
Коментари Харесай

Туристическият бизнес в Смолян поиска държавна подкрепа за подготовката на кадри

Туристическият бизнес в Смолян изиска от вицепремиера Марияна Николова поддръжка в политиката за подготовка на фрагменти за бранша. Представителите на бизнеса разясниха, че се чака да има сериозен дефицит на личен състав.

Според тях би било добре да се намерения за импорт на фрагменти или по-активна политика във връзка с образованието и подготовката на експерти за бранша.

Снимка: Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова изясни, че на последното съвещание на Министерския съвет са отпуснати нови 2 118 718 за тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката за възстановяване на просветителната инфраструктура в страната. Парите са за създаване и реорганизация на ясли, детски градини и учебни заведения, като всяка година ще се отделят по близо 70 млн. лева

Председател на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова разяснява, че заболеваемостта в Смолянска област е ниска и това ще докара до спомагателна сигурност за туристите, които ще посетят района.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Правим всичко допустимо да развием региона като четирисезонна дестинация “, уточни министър Николова. Вицепремиерът осведоми, че на постоянното си съвещание в сряда Министерския съвет реши да обезпечи спомагателни 40 млн. лв. от Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “, с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за опазване на заетостта в туризма и превоза в изискванията на пандемия.

С увеличение на бюджета програмата ще може да продължи да се ползва до края на март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР