Туристическият бизнес в Бургас поиска от вицепремиера и министър на

...
Туристическият бизнес в Бургас поиска от вицепремиера и министър на
Коментари Харесай

Туристическият бизнес в Бургас поиска от вицепремиера Николова силна рекламна кампания на България

Туристическият бизнес в Бургас изиска от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да провежда мощна рекламна акция на дестинация България на предпочитаните пазари за страната ни. По време на работното си посещаване в Бургас министър Николова беседва с представители на бизнеса, които показаха своите хрумвания и оферти за рестарт на бранша в изискванията на COVID-19. В полемиката участваха Димитър Николов, кмет на община Бургас, и Вълчо Чолаков, регионален шеф.
Вицепремиерът изясни пред бизнеса, че следва да бъде намерено туристическо посланичество в един от най-важните за България пазари - в полската столица Варшава. И добави, че Министерството на туризма поставя всички старания да притегля посредством рекламните си акции по всичките си информационни канали туристи за идния летен сезон. Министърът разясни още, че сега се организира дейна акция в прилежащите ни балкански страни, които популяризират зимните курорти на България.
Важно е още занапред да стартира подготовката за сезона с открояването на вероятни компликации и набелязването на съответни ограничения, които да подсигуряват здравето и сигурността на посетителите и спокойното протичане на лятото. Както виждате, държавното управление на премиера Бойко Борисов продължава интензивно да подкрепя браншовете, които най-силно усещат отрицателните резултати от разпространяването на ковид, сподели министър Николова. И добави, че е от извънредно значение е имунизирането, което ще даде опция по-бързо да излезем от актуалните противоепидемични ограничения. Очакваме това да окаже директно позитивно влияне на идния летен сезон, разясни още тя.
Министър Николова напомни, че на постоянното си съвещание тази сряда Министерският съвет реши да обезпечи спомагателни 40 млн. лв. от Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси ", с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за опазване на заетостта в туризма и превоза в изискванията на пандемия. Това е програмата, с която подкрепяме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и превоз. До този миг по антикризисната мярка бяха вложени спомагателни 40 млн. лв., в този момент с увеличение на бюджета програмата ще може да продължи да се ползва до края на март. По тази мярка в засегнатите браншове държавното управление е помогнало досега на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места, разясни тя.
Кметът на града Димитър Николов изрази своето задоволство за идното разкриване на туристическо посланичество в Полша, защото полските туристи са от изключителна значимост за региона. Надявам се тази година да бъде по-добра от миналата и с гъвкавата политика на държавното управление да има по-голям интерес както от туроператорите, по този начин и от туристите, заключи той.
Областният шеф на Бургас пък увери туристическия бизнес, че няма заплаха от водни режими, което да повлияе на престоя на туристите в Бургас и околните обитаеми места.
В полемиката бе наранена и мярката 60/40, като бяха коментирани някои съответни компликации, които се срещат при кандидатстване по нея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР