Туристическите посещения на чужденци в България за периода януари -

...
Туристическите посещения на чужденци в България за периода януари -
Коментари Харесай

8.5 млн. визити на чужденци до октомври отчитат от МТ

Туристическите визити на чужденци в България за интервала януари - октомври 2018 година са близо 8.5 милиона , сочат данни Националния статистически институт (НСИ), показани от Министерството на туризма.

В прессъобщение от туристическото ведомство се изяснява, че за посочения времеви период страната ни е била посетена от чужденци " повече от 8.423 милиона " пъти.
Спрямо същия интервал на предходната 2017 година се отчитал растеж от 4.9% по този индикатор.

Данните на Национален статистически институт разяснява отрасловият министър Николина Ангелкова, написа news.bg. По думите ѝ статистиката е извънредно положителна и свидетелствала, че България става все по-разпознаваема туристическа дестинация .

Ангелкова добави, че през 10-те месеца на годината се резервира устойчивата наклонност на нарастване и развиване на бранша от последните 3 години, което било и доказателство, че страната ни предлага първокачествен и конкурентен артикул.

Надявам се да запазим положителните резултати в оставащия интервал на 2018 година и да отчетем поредна сполучлива година за туризма, уточни министърът.

Водещ пазар за входящ туризъм у нас е Румъния , като пътуванията от прилежащата страна надвишават 1.218 млн. , достигайки нарастване от 24% .

Гърция и Германия се подреждат на второ и трето място , като визитите от тях са надлежно близо 932 хиляди и повече от 822 хиляди

Класацията на топ 10 пазари за интернационалните туристически визити се добавя от Турция, Русия, Македония, Полша, Англия, Сърбия, Украйна.

От януари до октомври обилни растежи се регистрират на редица от пазарите, включени в топ 50 за входящ туризъм у нас.

За 10-те месеца гостите от Израел са били с 19.5% повече, от Молдова - с 12% повече, от Испания се отбелязва 16% повишаване.

От Съединени американски щати растежът на туристите е с 11.8%, а от Словакия - с 12.3%.

Чуждестранните визити от Норвегия нарастват надлежно с 32.9 на 100.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР