Туристическата индустрия беше една от най-засегнатите вследствие на мерките срещу

...
Туристическата индустрия беше една от най-засегнатите вследствие на мерките срещу
Коментари Харесай

Заради пандемията: Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети

Туристическата промишленост беше една от най-засегнатите в резултат на ограниченията против разпространяването на ковид. През 2020 година резервациите у нас са намалели с 50% по отношение на 2019 година, което е по-малък спад от упованието, заяви пред Радио София Тодор Тодоров от eSky България.

През предходната година българите са пътували най-вече до Англия, Германия, Нидерландия, Италия и Испания, като това са страните, които в непандемични условия всекидневно са в челните места. Има интерес към екзотични дестинации, евентуално и заради рестриктивните мерки и ограниченията в доста европейски страни. Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети, отбелязва БНР.

"Редица самолетни компании издадоха ваучери за клиентите си като отплата за неосъществени пътувания. Има и такива, които връщат пари. Предлагат се и облекчения като алтернатива за отсрочване на пътешестване. Може да се каже, че множеството от постоянните самолетни компании демонстрираха приемливост по време на рецесията. Засега няма публична информация за условие за документ за имунизиране от самолетните компании ", уточни Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР