Туристическа полиция ще гони нелоялните в бранша, ще изсветлява сектора

...
Туристическа полиция ще гони нелоялните в бранша, ще изсветлява сектора
Коментари Харесай

Обмислят създаването на туристическа полиция

Туристическа полиция ще гони нелоялните в сектора, ще изсветлява бранша и ще отстранява порочните практики.

Такива са желанията на ръководещите, които приготвят нов закон за туризма. Не всички от сектора са съгласни със основаването на новото контролно звено. Властта ще стяга ограниченията в туризма благодарение на контролно звено. „ Икономическа полиция” ще следи за неизрядните във всички сфери на туризма.

„ Това ще бъдат органи, ще съблюдават дали се пречи на бизнеса, който работи на ярко. По този метод ще изсветлим сектора и ще се види действително какъв брой ние способстваме за Брутния артикул и с какъв брой да ни бъде увеличена сумата за реклама”, сподели Илин Димитров, ръководител на комисията по туризъм в Народно събрание.

Ресторантьорът Здравко Василев предлага друго решение за справяне с нелоялната конкуренция в сектора.

„ Просто страната да бъде мой сътрудник и когато се появи на пазара някой, който е некоректен, да съм този, който да отстоява ползите на бранша”, съобщи той.

В сектора са на мнение, че промени са нужни, само че най-много в нормативната уредба. Именно нов закон приготвят и ръководещите в Народното събрание. Всички идни законодателни промени в областта на туризма ще се обсъдят с представителите на сектора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР