Туристи са изправени на нокти, след като огромен изкоп се

...
Туристи са изправени на нокти, след като огромен изкоп се
Коментари Харесай

Край Копривките: Фирма започна строеж на къщи за гости без и...

Туристи са изправени на нокти, откакто голям ров се появи на метри от пистата на Копривките, в борова гора преди дни. Теренът не е ограден и обезопасен, нито пък има сложена осведомителна табела кой е притежател или вложител на обекта, сигнализираха читатели на " Марица " и изпратиха фотоси. Те обясниха, че не е ясно какво ще се строи на мястото. Хората са в неразбиране и се тревожат какво ще бъде издигнато, защото градежът на вили в региона на Копривките не стопира, някои дори " захапаха " към този момент пистата. Районът е на път да бъде презастроен, а природата унищожена, разясняват обезпокоени планинари. 



" С първата копка всеки вложител е задължен да огради обекта, да сложи осведомителна табела и да се грижи да не замърсява региона и опазва дърветата наоколо ", обясниха строителни експерти. Те допълниха, че спазването на тези условия следи инвеститорският надзор.

Проверка на " Марица " откри, че компания " Транс Спорт 1 "  е наела строителна компания за построяването на 4 къщи за посетители в местността " Кара Мандра " в частния терен. Проверка в регистъра за строителни позволения излиза наяве, че сдружението има издадени четири такива от Община Куклен. Две от тях са за построяването на къщите за посетители, а останалите за повдигането на плътна ограда и махленски тръбопровод.



Фирма " Транс спорт 1 " е записана в Пловдив, занимава се с импорт и търговия на коли и авточасти, излиза наяве от системата за фирмено разузнаване ДАКСИ. Нейни шефове са Йордан Христозов и Пламен Христов.  

Потърсен за коментар, единият от шефовете на " Транс спорт1 " Йордан Христозов изясни, че обектът в действителност не е имал осведомителна табела при старта, преди две седмици. " Строителната компания не беше съобразила това. Поръчахме и още на другия ден беше сложена с цялата информация ", изясни Христозов. На въпрос на " Марица " а за какво обектът не е ограден и обезопасен, той изясни, че за момента е сложена лента, като следва монтирането и на предпазна ограда. Досега това не било направено, защото не били почнали същинските строителни действия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР