Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости

...
Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости
Коментари Харесай

Туристи от Украйна щурмуват родното Черноморие през октомври

Туристи от Украйна всеобщо резервират хотели и къщи за посетители по Южното Черноморие. Първите групи за комбинирани почивки у нас и в Турция потеглят още през октомври.

Според туроператори, украинците ще почиват по два дни в България и още толкоз в Истанбул, като по този метод ще удължат сезона.

Очакването за удължение на сезона пристигна след първата резервация на украински туристи. Тя е планувана за средата на октомври, а летовниците ще бъдат настанени в няколко хотела по Южното Черноморието.

Обичайно летният сезон завършва в края на септември. Заради прогнозите за хубаво време, тази година туроператори, работещи с прибалтийските страни, регистрират засилен интерес към родното море. Резервациите от Украйна към този момент са факт, а първата от тях е за 14-ти октомври.

"Ще имаме двудневно посещаване в град Бургас, надлежно с екскурзия до Несебър, Поморие, дегустация на вино, спа процедури и двудневен шопинг в Истанбул. Това ще бъде стратегия, която ще стартираме и ще се постараем да я използван до настъпване на летния сезон ", сподели пред Българска национална телевизия туроператорът Иван Кирязов.

В края на октомври от сектора възнамеряват да удължат сезона, като посрещат задгранични туристи и в българските спа курорти.

"Спряхме се на Хисар. Преди 3 дни бяхме с нашите сътрудници като рекламен тур. Ние имаме неповторими места, освен море по този начин, че сме оптимисти ", сподели Кирязов.

В същото време от сектора към този момент са почнали и договарянията със скандинавските страни и здравните каси на Германия и Белгия за идващият летен сезон.

"Имаме контракти за идващия сезон с всички туроператори. Колко записани ще има и какъв брой анулации ще има, зависи от разпространяването на ковид ", сподели Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Туроператори ще оферират и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени за задграничните туристи. Дали обаче през идващите месеци новите хрумвания ще имат сполучлива реализация, зависи само от противоепидемичните ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР