Турбуленцията със сигурност е преживяване, което се надяваме да избегнем

...
Турбуленцията със сигурност е преживяване, което се надяваме да избегнем
Коментари Харесай

Защо турбуленцията не е повод за притеснение

Турбуленцията сигурно е прекарване, което се надяваме да избегнем по време на следващия си полет. Но от време на време тя се оказва неизбежна и ни кара да се хванем крепко за седалката и да се надяваме да завърши по-скоро. По-страхливите пък небрежно си споделят молитвата, а сюжетите за разбиващ се аероплан към този момент са начертани в главата.

Но, би трябвало да дишаме умерено. Колкото и да ни наподобява плашеща, турбуленцията няма да ни причисли към броя на жертвите на самолетни произшествия . Защото не е в положение нито да повреди съдбовно летателната машина, нито да я смъкна.

 Снимка 363534

Е, да, от време на време се стига до леки пострадвания на пасажерите, само че по тази причина е целесъобразно да не се разхождаме много-много по време на полет и в множеството време да сме с колан . А какво в действителност съставлява турболенцията?

Има разнообразни аргументи за възникването на този развой. Сред тях са внезапна смяна във въздушните потоци , издигащия се нагоре топъл въздух, високите планини и здания, над които прелита самолетът, други самолети, които минават наоколо, облачност.

 Снимка 363543

Най-коварна е турбуленцията при чисто небе. При нея няма ясни признаци за пораждане. Това води до неспособност да бъдат предизвестени както водачите, по този начин и пасажерите . Въпреки че, не всеки път предварителните прогнози се оказват изцяло точни. Все отново, приказваме за естествено събитие, а като такова е по-скоро непредвидимо.

Преминаването през по този начин наречените въздушния ями пък може да приключи с десетки потърпевши на борда. В множеството случаи водачите редуцират височината на хвърчене напълно целеустремено, с цел да се доближи най-комфортната. На нас, пасажерите, може да ни се коства, че падаме стремително надолу, само че истината е, че смяната се показва в няколкостотин метра .

 Самолет без прозорци
Самолет без прозорци

Какви са проектите на Emirates

А това е надалеч, надалеч от съдбовно. Намалява се леко и скоростта на хвърчене , още веднъж по преценка на водача. Самите самолети пък са направени по този начин, че да устоят съществено напрежение. Толкова съществено, че по-скоро нервите ни няма да го устоят . Така че, слагаме усмивката и затягаме колана.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР