Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и

...
Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и
Коментари Харесай

Тунис ще изисква отрицателен PCR тест от всички пристигащи, независимо дали са ваксинирани

Тунизийските управляващи актуализират режима на влизане в страната, както и ограниченията против разпространяването на COVID-19. По информация на посолството ни в, считано от 27 октомври 2021 година, всички пасажери, без значение дали са имунизирани, би трябвало да показват негативен PCR тест с QR код, изработен не по-рано от 72 часа все още на регистрация. Ако не бъде показан негативен резултат от PCR тест, на пасажера ще бъде отказана регистрация. Сертификатът за негативния резултат би трябвало да бъде възложен на здравните служби на пунктовете за надзор на температурата при идване на летищата в Тунис.

Пътуващите, които нямат сложена цялостна ваксина, в това число туристите от проведени пътувания, подлежат на наложителна 7-дневна карантина в избрани от управляващите хотели. Разходите са за сметка на пасажерите, които би трябвало да показват ваучер. В последните 24 часа на интервала би трябвало да бъде изработен PCR тест, като при отрицателен резултат карантината се приключва. Списък на хотелите за карантиниране може да бъде открит на: 
 Тунис вкарва имунизационни паспорти Тунис вкарва имунизационни паспорти
Президентът на Тунис Каис Саид подписа в петък декрет за въвеждане на паспорти за имунизация както за тунизийци, по този начин и за чужденци, съоб...

От външно министерсто обръщат внимание, че е наложително попълването на желаната информация в приложението , печатане и сключване на генерираните от приложението два документа (здравен формуляр и декларация), които се показват за инспекция от самолетните компании преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за надзор на температурата при идване на летищата в Тунис.

Подробности за ограниченията при пътешестване до Тунис може да намерите на уеб страницата на Министерство на външните работи, в раздел “Коронавирусът - по какъв начин да пътуваме ”, на адрес:  

При потребност от подпомагане българските жители в Тунизийската република могат да се обръщат към посолството ни в Тунис на следния номер: , както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: . Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР