Тунизийската тенисистка Онс Жебур се превърна в първата арабска тенисистка ...

Тунизийската тенисистка Онс Жебур се превърна в първата арабска тенисистка

Тунизийската сензация не смята да спира, цели се към върха в ранглистата

Тунизийската тенисистка Онс Жебур се трансформира в първата арабска тенисистка в ранкинга на WTA, която стига до челната десетка.

В новата класация на WТА, от през днешния ден Жебур ще е под номер 8. Това стана допустимо, откакто тя доближи до полуфиналите на Индиън Уелс. Там тунизийската първа ракета бе елиминирана от бъдещата шампионка Паула Бадоса от Испания. Миналата седмица Онс Жебур беше 14-та в класацията.

“Мечтата ми се сбъдна. Винаги съм искала да бъда измежду най-положителните. Това е единствено началото. Заслужавах тази позиция от доста време ", показва самосъзнание най-положителната арабска тенисистка.

Жебур не крие, че желае и един ден да бъде на върха в ранглистата, като сподели, че работи с цел да стигне до тази позиция. През лятото тя нашумя с благотворителна самодейност, която провежда, продавайки две свои ракети за сумата от 27 000 $.

"За мен беше обвързване да оказа помощ на страната си ", изясни тенисистката. Тогава тя подари парите от продажбата на лечебни заведения в родината си, заляти от следващата вълна на ковид.

Източник: gong.bg