Тунис. .Консервативният правист Каис Сайед, политически аутсайдер, спечели разгромна победа

...
Тунис. .Консервативният правист Каис Сайед, политически аутсайдер, спечели разгромна победа
Коментари Харесай

AFP: Пенсионираният професор по право Каис Сайед спечели президентските избори в Тунис

Тунис. .Консервативният юрист Каис Сайед, политически новобранец, завоюва разгромна победа в неделя в президентския балотаж на Тунис, като победи своя противник, медийния магнат Набил Каруи, заяви държавната телевизия, представена от AFP .
В съревнование, което отразяваше изменящия се след революцията политически пейзаж в Тунис, Сайед, самостоятелен, завоюва съвсем 77 % от гласовете, спрямо 23 % за Каруи, заяви малкия екран Watania.
Новините за успеха провокираха тържества в офисите на акцията на пенсионирания професор по право в Тунис с фойрверкии, а последователите му излязоха да честват на улиците
До балотажа доближиха двама „ новаци “ в политиката Сайед, който носи прякора „ Робокоп “ против предприемача, наименуван в Тунис „ Берлускони “.
Сайед, 61-годишен специалист по конституционно право, прикани тунизийците " да създадат избор през днешния ден в цялостна независимост ".
„ Създадохте нова идея за гражданска война, оставете съвестта ви да Ви управлява “, сподели той и пусна бюлетината си.
Професорът пропагандира върху полезностите на революцията от 2011 година, основаваща се на опълчване на прозападните и корумпирани елити и в поддръжка на радикалната децентрализация.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР