Тунингованата Николина Ангелкова, бивш министър и настоящ депутат от ГЕРБ,

...
Тунингованата Николина Ангелкова, бивш министър и настоящ депутат от ГЕРБ,
Коментари Харесай

РЕКОРД: Ангелкова засипа властта с 303 въпроса

Тунингованата Николина Ангелкова, някогашен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ, е сложила безспорен връх в парламентарния надзор. Само за два месеца тя е задала тъкмо 303 въпроса и питания на министри от кабинета " Петков ".

Новото държавно управление се закле на 13 декември и единствено 4 дни по-късно нетърпеливата депутатка е отправила първите си два въпроса - към новоизбрания министър на туризма Христо Проданов.

Набирайки скорост, интензивността на Ангелкова е достигала разцвет на 7 февруари с импортирани 200 (да, двеста) въпроса към изпълнителната власт по необятен набор от тематики - за уволнения и назначения, европроекти, бонуси, представителни разноски и цивилен контракти във всяко от министерствата, за публични поръчки и изплатени възнаграждения на консултанти и юристи, за е-услуги и разноски за реклама.

Никой от министрите не е пропуснат. Постижението на депутатката бе видяно от кореспондент на Actualno.com.

Безпрецедентната интензивност на някогашната министърка на туризма, а и на други депутати от ГЕРБ се набива на очи. Според Настимир Ананиев от обединението " Продължаваме промяната " става дума за умишлена тактичност на опозицията, която цели да изтощи министрите, като ги залива с въпроси и ги привиква за щяло и нещяло в Народното събрание.

Преди дни той се обърна към Ангелкова с директна рецензия: " Разбрах, че сте споделили по какъв начин с тези въпроси имате предпочитание да задръстите администрацията и тя да не работи за смяната.

Да, виждаме, че сте задали 300 въпроса, само че най-малко внимавайте, като вършиме закани, пред какъв кръг ги споделяте ", съобщи Ананиев от трибуната на Народното събрание. Ангелкова му отвърна, че задаването на въпроси към министрите е част от работата на националните предствавители.

Тактиката на ГЕРБ като съпротива за " омаломощаване " на политическите съперници се очерта доста ясно на 21 януари. На тази дата министър председателят Кирил Петков трябваше да " тича " два пъти до Народно събрание - първо по обяд, с цел да разяснява напрежението сред Русия и Украйна, а по-късно късно вечерта, в 21 ч, с цел да дава отговор на въпроси, заложени в границите на парламентарния надзор. В 23 часа съвещанието продължаваше - с отговори на обществения министър.

А от ГЕРБ даже се скараха на ръководителя на Народното събрание, че ръководещите не почитат парламентарния надзор: „ Дали на Вас, господин ръководител, Ви прави усещане, че в пленарната зала ръководещите са тъкмо девет индивида, с ръководителя и зам.-председателя са 11. Вижте какъв брой е опозицията, стои и в 23:30 ч.”, разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По мотив на уважението единствено ще напомним, че началникът на Атанасова Бойко Борисов като министър-председател редовно избягваше парламентарния надзор - благодарение на тогавашното управление на Народното събрание, което намираше всевъзможни аргументи да отклонява въпросите към премиера.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР