Тук, в калния крайбрежен район Херсон, който стои като смачкана

...
Тук, в калния крайбрежен район Херсон, който стои като смачкана
Коментари Харесай

Washington Post: Защо Украйна иска, а Путин дори и не си помисля да предаде Херсон

" Тук, в калния крайбрежен регион Херсон, който стои като смачкана шапка на върха на окупирания от Русия Кримски полуостров, бойците се приготвят за това, което може да се трансформира в най-голямата борба във войната на президента Владимир Путин в Украйна и може би най-хубавият тест за това дали Москва в последна сметка печели забележителна територия от нашествието си, или ще бъде принудена да се отдръпна с празни ръце “, написа кореспондентът на Washington Post от бойното поле в Украйна, представен от.

Украински публични лица алармираха, че нахлуване против град Херсон - единствената районна столица, която Русия съумя да превземе от началото на нашествието си на 24 февруари - може да бъде неизбежна. Президентът Володимир Зеленски сподели на украинците да " чакат положителни вести “ от района, а различен върховен чиновник неотдавна сподели, че чака да си върне града до края на годината.

Русия обаче не сподели никакви признаци, че е подготвена да се откаже от града или от по-широкия район Херсон, който има голямо стратегическо и политическо значение за Кремъл.

Украинските въоръжени сили обявиха предходната седмица, че Русия е трансферирала спомагателни 1000 бойци в региона към град Херсон, чието население преди войната е към 300 000 души.

" Руснаците имат доста положителни, добре готови позиции в тази зона, тъй че е мъчно да ги изтласкаме “, съобщи командирът на украинско доброволческо формирование, който носи позивната Playboy. " Засега те остават на място. “

" Дори и да стреляте тъкмо с артилерия, може да убиете някои съветски бойци, само че други просто се връщат на тези позиции “, отбелязва още той. " За да продължим напред, имаме потребност от доста танкове, [бронирани транспортни средства] и човешки запаси. “

На фона на признаци в края на лятото, че Украйна възнамерява огромно контранастъпление в Херсон, Русия реалокира военни елементи на юг, допринасяйки за бързия триумф на друга украинска атака в региона на Харков на североизток. Но натискът на Украйна на юг беше муден и докара до тежки жертви, отбелязва WP.

Регионът на Херсон образува последния значим съставен елемент на " сухопътния мост “ от континентална Русия към Крим, за който Путин копнееше, откогато Москва го анексира през 2014 година И невъзможността да се стигне до Крим по шосе беше главната причина, заради която Путин влага 4 милиарда $ за построяването на Кримския мост през Керченския проток.

През февруари, когато Путин подреди пълномащабно навлизане, съветските сили в Крим нахлуха в Южна Украйна през Херсон.

Сега градът остава единствената огромна опора на Москва от западната страна на река Днепър. Ако падне, украинските сили биха могли да продължат, евентуално обграждайки съветските сили.

В началото на октомври украинските войски настъпваха към град Херсон от север и запад. Поставените от Русия локални управляващи споделят, че са евакуирали към 70 000 цивилни и административни офиси на източната страна на Днепър преди предстоящото украинско нахлуване.

Но вместо да изоставят града, руснаците наподобява укрепват позициите си и се приготвят за идната огромна борба, макар че никой не знае дали ще се случи преди или след зимата.

С наближаването на конфликта изискванията в град Херсон не престават да се утежняват. Хората, които са избягали от града, споделят, че информационните линии съвсем са прекратени. Дори съветските SIM карти, които доста поданици на Херсон започнаха да употребяват в мобилните си телефони след нахлуването на руснаците при започване на март, постоянно към този момент не работят.

" Не беше допустимо да оцелеем в изискванията на окупацията “, сподели Тетяна Картанович, 51, учителка, която избяга от град Херсон преди месец и в този момент е в Киев.

Първоначално окупацията е била проведена, сподели Картанович. Имаше малко контролно-пропускателни пунктове и съветските бойци бяха релативно професионални. Но с течение на времето руснаците започнаха да " тероризират “ хората, ровейки из колите им и принуждавайки мъже, момчета и от време на време дами да се събличат, с цел да могат да ревизират за татуировки, показващи благосклонности към украинската войска.

Скоро Картанович стартира да вижда по какъв начин бойци измъкват хора от публичния превоз и ги водят, сподели тя.

Зеленски се зарече да освободи Херсон и по-късно да настъпи Крим, алена линия за Путин, който неведнъж предизвести против всевъзможни военни дейности за връщане на полуострова.

Също по този начин в Херсон се намира основен канал от руската ера, който дълго време осигуряваше жизненоважни доставки на прясна вода за Крим. Украйна го блокира през 2014 година, което коства на Москва стотици милиони долари. Един от първите ходове на Русия след началото на нашествието през февруари беше да превземе канала и да възобнови водните потоци.

Язовирът Каховка и водноелектрическата централа се трансфораха в основна тематика за диалози през последните седмици, като Зеленски твърди, че " съветските терористи “ възнамеряват да ги унищожат. Руски публични лица упрекнаха Украйна в скрит план да направи същото, само че нито една от страните не даде доказателства.

Каквото и да следва в Херсон, евентуално ще отнеме известно време, с цел да се разкрие.

Фронтовата линия не се е преместила доста през последните три седмици, съгласно половин дузина бойци на Playboy. Доброволческият отряд е основан в ранните дни на войната като екип за въздушно разузнаване, който употребява разнообразни типове дронове, с цел да разпознава цели, които други украински сили да нападат.

Проливните дъждове са затруднили придвижването на огромни транспортни средства, като бронетранспортьори и танкове, свидетелстват от формированието. Дори техните камиони със задвижване на четирите колела са покрити с тиня. Но мъжете споделят, че считат, че ходът за завладяване на град Херсон преди зимата към момента е по-вероятен, в сравнение с не.

" Когато стане по-сухо “, сподели Playboy, " мисля, че ще тръгнем “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР