Тук командва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, е казал

...
Тук командва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, е казал
Коментари Харесай

Борис Джонсън в Брюксел: Тук командва Жан-Клод Юнкер

Тук командва ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, е споделил английският министър председател Борис Джонсън в Брюксел, съобщи Би Би Си.

Министър-председателят на Обединеното кралство е дошъл през днешния ден в европейската столица часове след оповестяването на новината за съглашението за Брекзит. Той и ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те са дали взаимна конференция в централата на Европейска комисия.

"Ние през днешния ден постигнахме съглашение. Сделката е доказателство за нашата благосклонност и плод на нашите старания. Споразумението дава сигурност и на британците, и на европейците, там където елементарните хора не се усещат сигурни поради Брекзит. Аз се веселя за постигнатата договорка. Но фактът за Брекзит ме натъжава ", е споделил някогашният министър председател на Люксембург.

"Ние сме европейска страна ", е декларирал в отговор стопанинът на "Даунинг стрийт " 10. "Ние сме другари и постоянен сътрудник на Европа и ще останем такива и след излизването ни от блока (очаквано на 31 октомври) ", е показал още министър председателят в Лондон. Джонсън също е изразил готовността на страната му да сътрудничи с 27-те в стопанската система, сферата на сигурността и други области.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР