Цялото ръководство на Българския спортен тотализатор“ е освободено. На негово

...
Цялото ръководство на Българския спортен тотализатор“ е освободено. На негово
Коментари Харесай

Смениха цялото ръководство на тотализатора

Цялото управление на „ Българския състезателен тотализатор “ е освободено. На негово място държавното тото ще има ново управление, оповестиха от министерството на спорта.

Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев са назначени нови членове на Управителния съвет на Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “ (ДП БСТ) в състав: Любомир Стефанов Петров - изпълнителен шеф, Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев, Гошо Петков Гинчев. Те ще довършат мандата на Управителния съвет, който изтича на 25-ти ноември т.г.

На първото си съвещание новоизбраните членове на УС ще изберат ръководител. По взаимно единодушие са прекъснати договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “.

Пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов изясни претекстовете за промяната на управлението с неналичието на потенциал предвид на новото монополно състояние за образуване на лотария.

„ Ако погледнем резултатите до момента и провокациите в бъдеще пред Спортния тотализатор предвид на това, че само това дружество може да провежда
лотарии, преценката на министъра на спорта, в съгласие с министъра на финансите, е, че е нужна нова, свежа управническа мощност, в случай че мога по този начин да се изразя, в това дружество “, съобщи финансовият министър.

Кои са новоназначените членове на УС на „ Български състезателен тотализатор “?

Новият изпълнителен шеф на Директива за птиците БСТ Любомир Петров е роден през 1980 година Има добита бакалавърска и магистърска подготовка по компютърни системи и технологии в Технически Университет София. Любомир Петров има богат професионален опит в областта на технологиите, бизнес развиването и продажбените процеси. От януари 2018 година е шеф на Дирекция „ Търгове и процедури “ в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е обвързван с „ Телелинк България “ ЕАД, където е бил търговски шеф и управител бизнес развиване.

Людмила Петкова е родена през 1967 година Има магистърска степен по „ Икономика и ръководство на търговията “ от Университет по национално и международно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста шеф на Дирекция „ Данъчна политика “ в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като шеф на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална организация за приходите.

Валентин Точев е роден през 1963 година Има магистърска степен по „ Икономика и организация на труда “ от Университет по национално и международно стопанство. От 2015 година Точев е шеф на отдел „ Анализ на данъчната политика “ на Министерство на финансите. Професионалният му опит в Министерство на финансите стартира през 2000 година, когато Точев става основен специалист в отдел „ Анализ на данъчната политика “.

Гошо Гинчев е роден през 1969 година Има бакалавърска степен по “Стопанско ръководство ” от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий ”. Той е някогашен народен играч по футбол на България, участник на Световното състезание през 1998 година и Европейското състезание през 1996 година От 2004 до 2007 година е спортно-технически шеф на ПФК “Берое ” Стара Загора. От 2015 година до 2017 година е член на УС на ПФК “Левски ” София. В момента е ръководител на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на “Академика-2011 ”.

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по “Стопанско ръководство ” от Висше учебно заведение по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш народен играч по футбол на България. След привършване на професионалната си кариера е спортно-технически шеф на ПФК “Левски ” София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление „ Образование, просвета и спорт “. В момента е общински консултант в Своге.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР