Цялото общество тъне в прокурорска мъгла, в която безотговорността се

...
Цялото общество тъне в прокурорска мъгла, в която безотговорността се
Коментари Харесай

Рашков коментира 116-те преписки и дела, за които МВР няма данни

Цялото общество тъне в прокурорска мъгла, в която безотговорността се шири до граници, до които нямаме визия. Никой не може да упражни надзор. Така вътрешният министър Бойко Рашков разяснява 116-те преписки и каузи, за които Министерство на вътрешните работи няма данни, откакто са отишли в прокуратурата.

" Предполагам основният прокурор няма да остане безразличен и ще каже: " Ето, протягат ръка на независимостта на българската прокуратура”. Това е позицията. Ние не споделяме какво решение да вземе обвиняването, само че цялото общество желае да има решение - такова няма”, изясни силовият министър.

" Публикувахме още 15 случая за проведени незаконни групи, които не се движат. И то не от през вчерашния ден, а от преди 4 години. И се питаме - тези групи са на независимост, те работят, работят на територията на страната и защото няма актове - нито на прокуратура, нито на съд, влезнали в действие, те са свободни на процедура, нищо не им пречи да не престават да се занимават с незаконна активност. Това е извънредно обезпокоително. Ние сме безпомощни да създадем, каквото и да е било”, предизвести той.

Рашков изясни, че вместо да чакат някой да се произнесе, " който явно не желае”, оферират промени в Наказателно-процесуален кодекс, тъй че Министерство на вътрешните работи да проверява и да не се блокира проверяващата функционалност на страната.

" Те я блокират на процедура. Да не приказваме, че като изпратим един материал от инспекция, те си го поставят някъде в чекмеджетата, ние не знаем какво става”, добави още той.

" Това, че някой дава през ден, през два брифинг какво са разкрили, от коридорите на правосъдната палата, няма нищо общо с това кой проверява в нашата страна. Прокуратурата взе участие в следствието, само че кабинетно. На терена е различен - чиновниците на МВР”, посочи министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР