Цялото ни здравеопазване е поставено в неприятно положение. Всички медицински

...
Цялото ни здравеопазване е поставено в неприятно положение. Всички медицински
Коментари Харесай

Шеф на общинска болница: След 2 месеца няма да има лекари и сестри, които да се грижат за болните

Цялото ни опазване на здравето е сложено в неприятно състояние. Всички медицински служащи сме сложени в стрес и непрекъснат напор от пациенти.

Близо 40% от леглата в нашата болница са заети с пациенти с COVID-19. Лекарите и сестрите изнемогват. Ако тази обстановка продължи още 2 месеца, безусловно няма да има кой да се грижи за болните.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на НЗОК и някогашен народен представител от ГЕРБ доктор Пламен Цеков, който е сегашен шеф на общинската болница в Севлиево.

"Може да ви прозвучи необичайно, само че за мен лекари има. Лошото е, че множеството са в предпенсионна и пенсионна възраст. Тези хора се опасяват и напущат работа, с цел да не се заразят. И при нас множеството лекари и сестри са пенсионери, само че нашият инфекционист е на 77-години, болести се с COVID-19, само че отхвърли да напусне и сега е карантиниран в инфекциозно поделение, където продължава да работи.

Лекари има, настоявам изрично това, въпреки и по-възрастни. Проблемът е в специализацията на лекарите, която се кара в България. Младите доктори нямат безусловно никакъв тласък да идват да работят в общинските лечебни заведения и върху това би трябвало да се намерения ", разкри доктор Цеков.

"Трябва да издържим до идването на имунизацията, само че има дребни общински лечебни заведения, където и възрастният личен състав напуща от боязън, които надали ще устоят.

За мен най-хубавият вид е да се създадат обособени лечебни заведения за COVID-19, а не във всяка да има COVID-отделение. Малки лечебни заведения, като нашата, няма по какъв начин да се оправят, най-малкото има и пациенти с други болести. Единственото хубаво нещо е, че всеки ден научаваме нещо ново за лекуването на COVID-19 ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР