Цялото корито на река Струма от община Невестино до Бобошево

...
Цялото корито на река Струма от община Невестино до Бобошево
Коментари Харесай

И Струма пълна с боклуци


Цялото корито на река Струма от община Невестино до Бобошево е цялостно с боклуци. По дърветата и храстите в реката стоят тонове найлонови торби и всевъзможни отпадъци от бита ни, оповестява Българска национална телевизия.

Почти по цялото трасе от Невестино до Бобошево, по пътя, минаващ през селата, ясно личат купчини - нерегламентирани сметища. Разхождайки се в региона, Райчо Цветин даже инцидентно става очевидец на това по какъв начин се изхвърлят боклуци те.

" Аз персонално по-надолу се пробвах, тъй като от години фотографирам Струма , Рила, региона тук, бях доста ниското, една дребна вада, която се влива в Струма да снима и върху мен се изсипа един камион - килими, черги, мебелировка очевидно, на къщата, в която никой не живее или вършат ремонт. И това не е индивидуален случай ", споделя Цветин.

Голяма част от боклуци те са останали по растителността в коритото на река Струма и ясно проличава до каква степен е стигала водата при проливните дъждове. Друга част от тях обаче не престават да се носят по течението на реката.

Рибарите споделят, че към този момент не желаят да ловят риба поради мръсотията и непочистените боклуци , които не престават да седят в реката.

От общината Невестино обявиха, че във всяко обитаемо място боклуци те се събират по няколко пъти в месеца. А в общинските сектори на река Струма към този момент е почнало разчистване на коритото, само че се чака да спадне още равнището на водата.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР