Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано, съобщи

...
Цялото имущество на семейството на Ветко Арабаджиев е запорирано, съобщи
Коментари Харесай

Запорираха цялото имущество на Арабаджиеви

Цялото имущество на фамилията на Ветко Арабаджиев е запорирано, заяви заместникът на основния прокурор Иван Гешев, представен от БГНЕС. Той уточни, че следствието продължава с разпити на очевидци и спомагателни експертизи.

Гешев напомни, че семейство Арабаджиеви са оповестени за търсене, а осъществяването му е в ръцете на Министерство на вътрешните работи и партньорските служби.

Прокурор Гешев акцентира, че той не разполага с информация търсените да са правили опит да се свържат с проверяващите органи в България. „ Това, което те вършат сега е да чакат да се обясни изцяло обстановката и да схванат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценяват какви дейности да подхващат. Това е обичайната политика в такива каузи “, разяснява Иван Гешев.

В края на август беше осъществена профилирана акция в офисите на хотел „ Маринела ” в София и хотел „ Марица ” в Пловдив, благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев. 10 души, измежду които и синът му Вълчо, бяха арестувани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита огромна сума пари, а доста от банкнотите са били в кутии за обувки. Интерпол издаде алена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се допуска, че са в чужбина. Впоследствие трима от арестуваните - Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, само че след това Апелативният профилиран углавен съд ги върна в ареста.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР