Цялостното анулиране на сезона в Moto GP заради световната пандемия

...
Цялостното анулиране на сезона в Moto GP заради световната пандемия
Коментари Харесай

Възможна е пълна отмяна на сезона в Мото GP

Цялостното отменяне на сезона в Moto GP поради международната пандемия от ковид към този момент е било обсъждано. За в този момент това е най-крайната мярка, принаха от промоутърът Дорна Спортс, които ще напавят всичко по силите си да не се стигне до това.

''При нас фокус номер 1 постоянно е бил и ще остане да се опитаме да стартираме сезон 2020 с допустимо най-вече надпревари от веригата Гран При и да ги приключим в границите на календарната 2020 година”, разясниха от Дорна Спортс.

''Разбира се, нашите дейности са съобразени с линията на разпоредбите за здраве и сигурност, спуснати от от държавните управления на страните домакини и съответните здравни органи. Най-лошият вид, който обсъждаме е за отменяне на цялата година. Той би влезнал в деяние единствено в случай че пандемията продължава да стопира живота и спорта за по-дълго време и рестриктивните мерки за пътешестване остават в действие за неустановен период.”

За момента три надпревари бяха пренасрочени за късната есен. Няма към момента дати за отсрочените стартове за Гран При на Италия, на Франция и на Каталуния, а все още проектите са да се започва с Голямата премия на Германия на 21-и юни. И до момента в който в Кралския клас няма нито едно извършено съревнование, то Мото 2 и Мото 3 завъртяха един кръг в Катар при започване на месец март.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР