Цялостната организация на българското участие в предстоящото световно изложение с

...
Цялостната организация на българското участие в предстоящото световно изложение с
Коментари Харесай

Пет фирми срещу 6,7 млн. лв. организират българското представяне в Дубай

Цялостната организация на българското присъединяване в идното международно ревю с създаване на павилион в Дубай ще е ангажимент на ДЗЗД „ България Експо 2020 “.
За задачата са се обединили пет компании: „ Проджект Мениджмънт Адвайзори “ ЕООД, „ Арка Л.Т.Д. “ ООД, „ Д.о.Ф “ ЕООД, „ Сиела Норма “ и „ Инфинити Травел “ АД, а офертата им е на стойност 6,7 млн. лева с Данък добавена стойност.
Възложител е Министерството на стопанската система. Обединението е определено за реализатор, само че изборът е обжалван в Комисия за защита на конкуренцията, а от два дни е формирано и произвеждане.
Протестът е подаден от „ Интер Експо Център “ ЕООД , отстранено поради ценовото му предложение. То не е било в обособен плик, а дружно с документите, която се отваря още при започване на процедурата. Същото нарушаване има и различен претендент, само че той не е обжалвал.
Припомняме, че страната ни е наела павилион на два етажа с обща повърхност 817 кв. м. Партерният етаж е предопределен за изложбена част. Първият етаж е за офиси, конферентни зали, ВИП-зала, складови и санитарни пространства.

 
Според контракта за присъединяване на Република България в Световното универсално ревю ЕКСПО 2020 Дубай павилионът би трябвало да бъде издигнат от уредника до 20 октомври 2019 година Довършителните работи и дейностите по вътрешно създаване и оформление на павилиона ще са по-късно. Вносът на експонати ще бъде позволен от 20 май 2020 г.    
Дейностите по поръчката включват създаване на идея за българския павилион, неговото създаване, поддръжка и ремонт, както и организирането на събития в границите на целия интервал от 6 месеца на ЕКСПО 2020 за представянето на България.
Изложението ще се организира в интервала от  20 октомври 2020-та до 10 април 2021-ва година. Страната ни ще показа своя повсеместен облик по подтема „ Мобилност “. А тематиката на ревюто е: „ Свързвайки мозъците, сътворяваме бъдещето “.
 „ Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде опция както за усилването на позициите ни като логистичен и културен хъб сред Европа и Азия, по този начин и за обезпечаване на по-добър достъп до районите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари “, се сочи в прессъобщение на ведомството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР