Цяло десетилетие! От толкова време българският национален отбор по волейбол

...
Цяло десетилетие! От толкова време българският национален отбор по волейбол
Коментари Харесай

Еднаквото и различното след последните медали на волейболистите

Цяло десетилетие! От толкоз време българският народен тим по волейбол не се е качвал на почетната стълбичка на огромно състезание. Поредният опит на " лъвовете " да счупят тази самобитна " поличба " стартира през днешния ден (12 септември).

Националите ще играят на европейското състезание, което ще се организира в 4 страни. Първият мач в групата в Монпелие е от 15:15 ч., а съперник е Гърция. За място в идната фаза отборът ни ще спори още с Португалия, Италия, Франция, Румъния.

За част от основните герои това европейско състезание ще бъде самобитно дежавю. Да стартираме първо със селекционера.

Снимка: Lap.bg

Силвано Пранди се завърна отпред на отбора преди по-малко от година и към този момент съумя да разбуни духовете. Той се отхвърли от услугите на едни от най-опитните играчи и то тъкмо преди най-важния шампионат в календара - олимпийската подготовка. И все пак момчетата на Пранди бяха единствено на гейм от постигането на фантазията... и я изпуснаха след трагична загуба от Бразилия.
Пранди се отхвърли от петима опитни играчи за олимпийската подготовка Изненадващи имена в разширения състав
Поправката в континенталния шампионат наподобява ужасяващо сложна, само че за нея ще се мисли след европейското състезание. В Монпелие Пранди отпътува със самочувствие. Все отново той е селекционерът, който съумя да направи магията преди 10 години и на гърдите на " лъвовете " да забележим бронзовите медали.

Що се отнася до настоящия отбор, той е кошмарът на хората, които обичат да предвиждат! Настъпи време, в което " лъвовете " не могат да бъдат определяни нито за любимци, нито за новобранци. Това е един тим, който може да загуби от Япония, Португалия и Македония, а на косъм да изтърве успеха против Бразилия.

Точно с този проблем би трябвало да се оправи сеньор Пранди, в случай че мисли за бъдещето. Разминаването не толкоз очевидно на игрището, то е зад кулисите, на лагерите, в настройката. Или с една дума - в главите на момчетата.

Снимка: Lap.bg

И тук идва огромната тематика за селекцията. Италианският експерт в действителност се развихри и извади дебелия черен маркер, с който прекрои състава. Въпросът " Имаше ли смисъл? " може да получи два радикално разнообразни отговора - " Да, съвсем победихме Бразилия " от оптимистите и " Не, изпуснахме да победим Бразилия " от песимистите. И в двата случая " лъвовете " нямат квоти за олимпийските игри в Токио през 2020 (поне за сега).

Какъв тим скалъпи Пранди?

Снимка: Lap.bg

Италианецът ще разчита на трима волейболисти от оня отбор, с който преди 10 години завоюва бронзовите медали от европейското състезание - неостаряващия Теодор Салпаров, към този момент капитана Виктор Йосифов и Цветан Соколов, който от запаса израстна в огромната звезда. Именно към тях са гради тимът.

Лоша вест е травмата на Розалин Пенчев, който като че ли в последните мачове се пребори за титулярно място при посрещачите. Тодор Скримов обаче е на линия.

Всичко друго е предстоящо. На същите играчи Пранди разчиташе и по време на олимпийската подготовка във Варна.

Снимка: FIVB

Сега обаче залогът е различен, противниците също. Гърция и Румъния наподобяват лесни съперници. Португалия също, макар че " лъвовете " изгубиха от " мореплавателите " през юни в Лигата на нациите.

Големите любимци са два - 6-кратният европейски първенец Италия и първенците от 2015 година Франция.
Франция без Нгапет против България на Евро 2019 Посрещачът е контузен
Първите четири тима се класират напред, за етапа на елиминациите. За момента наподобява, че България може да се добере до идната фаза. Стига " лъвовете " да не се подхлъзнат при видимо слабите съперници.

Така минимумът ще бъде реализиран.

В последните години националите са надалеч от оня пик, при който всички почитатели се надяваха на медали от огромни шампионати. Те към момента са любимци на публиката, само че еуфорията и огромните упования липсват.

Дали в миналото ще се върнат? Само времето ще покаже. За в този момент обстоятелствата приказват едно - 10 години без орден. Всичко друго ще е в областта на положителните пожелания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР