Цялата изменчивост на вируса на практика се подпомага от хората,

...
Цялата изменчивост на вируса на практика се подпомага от хората,
Коментари Харесай

Проф. Аргирова за "Омикрон": Изменчивостта на вируса се подпомага от неваксинираните

" Цялата неопределеност на вируса на процедура се подкрепя от хората, които не са имунизирани, т. е. нямат никакви антитела против него и по този начин му разрешават да се развие. "

Това съобщи ръководителят на Българското сдружение по здравна вирусология и член на Експертния съвет по вирусология към Министерство на здравеопазването - проф. доктор Радка Аргирова.

Неимунизираните нямат никакви антитела против него и по този начин му разрешават да се развие, добави тя.

Националният център по заразни и паразитни заболявания рапортува, че към момента " Омикрон " не е засечен в България.

" Иначе, това е следващият вид, за който досега знаем, че има прекалено много разновидности. Според някои източници са над 50, съгласно други - 52, а някъде се приказва и за 55. Голяма част от разновидностите обаче са познати от " Делта " и " Алфа " разновидностите и не са нови за нас ", добави проф. Аргирова.


Тя добави, че към този момент не може да се каже, че новият вид е по-опасен.

" Засега не може да се каже, че е по-опасен във връзка с признаците и метода на боледуване. Колежката, която следи в Южна Африка пандемията, оповестява, че всички заболели в южноафриканската провинция, в която този нов вид е публикуван, боледуват напълно леко и общо взето не ги одобряват в болница. Така че, към днешна дата имаме сведения, че протича леко тази зараза. Все още не може да се каже обаче дали това е по този начин и за възрастните хора и хората с съпътстващи болести. Очакваме сведения по този въпрос. "

По отношение на имунизациите още не се знае до каква степен защищават, само че е реалност, че хората, които са инфектирани, го прекарват леко, сподели още Христова.

Тя прикани за бустерна трета доза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР