Цялата инфраструктура на отношенията между Москва и Европейския съюз е

...
Цялата инфраструктура на отношенията между Москва и Европейския съюз е
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Отношенията между Москва и Европейския съюз са унищожени

Цялата инфраструктура на връзките сред Москва и Европейския съюз е била унищожена от едностранни дейности на Брюксел. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, представен от ТАСС. Министърът е на посещаване в Китай.

По думите на Лавров към днешна дата Москва няма никаква връзка с еврообщността - за разлика от Пекин.

" При състояние, че Европа прекъсне нашите връзки, унищожавайки всички механизми, които са били създавани в продължение на доста години и ние имаме за сътрудници единствено обособени европейски страни - тези, които желаят да се управляват от личните си национални ползи, е разумно, че връзките ни с Китай се развиват по-бързо от тези с европейските страни ", съобщи Лавров по време на взаимна конференция с китайския си сътрудник Ван И.
 Сергей Лавров: Русия и Китай би трябвало да загърбят $
Сергей Лавров: Русия и Китай би трябвало да загърбят $

Според съветския външен министър Сергей Лавров, Руската федерация и Китай би трябвало да се ориентират към алтернативини валути

Сергей Лавров въпреки всичко акцентира, че Москва и Пекин не са се съюзили против никого. По думите му, Русия ще бъде подготвена за контакти и усилване на взаимоотношението с Европейски Съюз тогава, когато Брюксел реши да отстрани " аномалията в двустранните връзки ".

" Ако и когато европейците намерят за оправдано да отстранен тази особеност в контактите с най-големия си комшия, несъмнено, че ние ще сме подготвени да изградим тези връзки. Но единствено на основата на равноправието и на търсенето на баланс на ползите ", сподели външният министър.

Сергей Лавров беше безапелационен, че Русия постоянно е била фокусирана върху съдействието със своите съседи - без значение дали те са на територията на Европа или Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР