Цялата група на ГЕРБ излезе с остра позизция срещу полицейската

...
Цялата група на ГЕРБ излезе с остра позизция срещу полицейската
Коментари Харесай

ГЕРБ изригна срещу ареста на Мараджиев: Грозна демонстрация ...

Цялата група на ГЕРБ излезе с остра позизция против полицейската акция в Стамболийски тази заран. На брифинг в Народното събрание Десислава Атанасова уточни, че нахлуването с качулки и бусове, както и задържането на кмета Мараджиев от партията разчитат единствено по един метод - продължение на полицейските репресии почнали по времето на Бойко Рашков.

" Публична служба, каквато е всеки един кмет, в правова страна може да бъде арестуван и разпитван при спзване на всички процесуални условия в правовата страна. Кое наложи още веднъж да се нахлува по подобен възмутителен метод във фабриката на фамилията на Мараджиев, с голям брой предствители на полицията, наблягам с качулки. Ако има данни за осъществено закононарушение, за какво той не е поканен или свикан по реда в Наказателно-процесуален кодекс. Това е поредна проява на полицейщина и безапелационен опит да не приказваме за неуспехите на Министерство на вътрешните работи - за починалите полици, за мигрантската рецесия, която не могат да овладеят. Да не би всичко това да е тъй като няколко партии към този момент желаеха оставката на вътрешня министър и на основния секретар? В правова страна всички дейности се правят според Наказателно-процесуален кодекс.  А не Министерство на вътрешните работи да се употребява за бухалка против политическия оппонент. Занас това е неясно. В идващите дни ще предизвикваме чуване на вътрешния мнистър, с цел да ни запознае с всички обстоятелства към това грозно демонстрирне на мощ, което си разрешава Министерство на вътрешните работи ", сподели Атанасова. 

От партията считат, че демонстрацията на груба, тежка и вулгарна мощ значат изтощение и цел да се отклони публичното внимание от наболелите тематики. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР