Цялата екосистема за електрическа мобилност ще бъде на TRUCK EXPO

...
Цялата екосистема за електрическа мобилност ще бъде на TRUCK EXPO
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2023 Мисия: Без вредни емисии в градовете

Цялата екосистема за електрическа подвижност ще бъде на TRUCK EXPO 2023 в Пловдив - от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международния панаир

Чувате ли бръмченето на оня камион в задръстването по булеварда? Точно по този начин - няма тон, нито нездравословни излъчвания от трафика. Чисто, безшумно и безвредно стоките идват до местоназначението си в града. Така „ звучи “ новата идея за е-мобилност, която макар провокациите пред електрификацията на товарния автопарк, открива преимущества и от ден на ден благоприятни условия за осъществяване. Това е изключително видно в градовете, където замърсяването на въздуха, тапите и сигурността са съществени проблеми през днешния ден.

Изненадващо, междуградската логистика и районните транспорти също „ пробиха “ в електрическия сегмент, което е добра вест, на фона на възходящото население и Брутният вътрешен продукт, което влече след себе си повече пътувания, товари за транспорт и изминати километри. В отговор, автомобилната промишленост разпростра впечатляващ набор от софтуерни нововъведения, усъвършенствани системи за подкрепяне на шофирането и ръководство на трафика, нови решения за дистрибуция и подвижност като услуга.

Докъде ще стигне тази фундаменталната смяна в метода на напредване е въпрос, чийто отговори ще дойдат единствено след няколко дни от Пловдив – на TRUCK EXPO 2023. Водещите автомобилни производители ще покажат от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международния панаир по какъв начин ще наподобява транспортът на пасажери и товари в идващото десетилетие. И до момента в който развиването му произтича от измененията в три съществени области: контролиране, държание на потребителите и технологии, то автомобилните производители са привлекли над 400 милиарда $ вложения в последните 10 години за нововъведения и създаване на нови концепции за електрическа, обвързвана, самостоятелна и споделена подвижност. Четвърт от тях - към 100 милиарда – са пристигнали единствено през последните две години и са ориентирани към електрифицирането, свързаността и технологиите за самостоятелно ръководство. Както знаем, новостите първо навлизат в товарните транспортни средства.

Електрически камиони на TRUCK EXPO 2023

Volvo Trucks ще показа на ревюто напълно електрическия тежкотоварен камион Volvo FH Electric. Той е задвижван от 3 електрически мотора с обща мощ от 490 кВт, които се равняват на 666 к.с. и има шест акумулатори, всяка от които с потенциал от 90 кВч. Това е камионът, който влиза в конкуренцията за дейно и екологично шофиране на камиони, която Volvo Trucks провежда за 7-ми път тази година. Влекачът е оборудван с иновативен модел бордово полуремарке Schmitz EcoFlex с аеродинамична задница, която редуцира завихрянето и обезпечава допълнителна икономия и намлени въглерод-ни емисии. По време на квалификационните кръгове, националния край и при напредването сред градовете, камионът ще се зарежда на зарядните станции на Finess Charging, чиято мрежа все още разполага със 136 бързи зарядни станции с мощ до 300 кВт. Преди по-малко от месец компанията публично съобщи на притежателя му първият електрически камион в България - Volvo FE Electric 6x2 шаси кабина за районна дистрибуция. Посетителите на TRUCK EXPO 2023 също ще могат да се допрян до тази невероятна машина.

Renault Trucks ще впечатли публиката на ревюто със своя E-Tech Master - 100% електрически лекотоварен автомобил до 3.5 тона, предопределен за градска дистрибуция. Камионът разрешава на притежателите си освен да декарбонизират бизнеса си, само че и да понижат оперативните разноски, в допълнени към нулевите излъчвания и нулево шумово замърсяване от автомобила. Renault E-Tech Master може да бъде конфигуриран в разнообразни разновидности: панелен ван, кабина с платформа, кабина на шаси с избор на три дължини и две височини, налични за потребен товар сред 1321 кг (ван) и до 1520 кг (кабина на шаси). Пробегът му доближава до 200 км с батерия с потенциал 52 kWh, която може да бъде изцяло заредена за 3 часа и възобновена до 80% от заряда за 2 часа. Посетителите на ревюто ще могат да се срещнат от близко и с другите камиони за дистрибуция на компанията от гама D и D Wide, които имат и електрическа версия, както и с камионите от гама T, K и C.

Toyota ще завърти същинска буря към щанда си с един мини ван на ток и няколко електрически товарни и пътнически вана. Toyota Proace City VAN може да измине до 260 см. със своята батерия 50 Kw и се предлага във разновидности Van и CrewCab, с къса и с дълга база. Това автомобилно украшение е с товароносимост сред 650 и 1000 кг и побира до 2 европалета при дълга база. Кабината е просторна и добре проведена, като сгъваемата междинна облегалка се трансформира в комфортна работна повърхнина за преносим компютър или таблет, а мястото под седалката разрешава предпазване на документи и дребни движимости. Proace City VERSO може да транспортира до 7 души, с две комфортни самостоятелни седалки от 3-ти ред, които се плъзгат напред и обратно за контролиране на пространството за крайници и багажното пространство. Всички пътнически седалки се сгъват до равна повърхнина, в това число предната пътническа седалка и усилват доста товароносимостта. Toyota Proace VAN и премиерният фамилен Proace VERSO включват многообразие от функционалности, еластичност и улеснения при шофирате както в градска, по този начин и в извънградска среда, а пробегът е до 230 км. при батерия 50 Kw и до 330 км. с батерия 75 Kw.

За край ще представим една прекомерно любопитна и многообразна като модели марка, която ще забележим за първи път на TRUCK EXPO тази година. Cenntro е немски производител на лекотоварни коли – обърнете внимание: за градски и селски региони, за вътрешнозаводски превоз, за компании за доставка, куриерски услуги, „ последна миля “, търговия с храни, градинарство и озеленяване, туризъм, индустрия, увеселителни паркове, зоологически градини. Cenntro Logistar, Logistar Cargo, Metro, Teemak, та до Logistar 260 – те са толкоз разнородни, колкото може да бъде всеки един бизнес.

Едно е несъмнено, електрическите лекотоварни коли могат елементарно да заменят тези с мотори с вътрешно горене на къси и междинни дистанции, а към този момент и за по-дълги дестинации за районен превоз. Пускането на пазара на нови електрически автомобили е значима първа стъпка за по-бързото и необятно разпространяване на електрическата подвижност. След това цялата обвързвана екосистема би трябвало да проработи за сполучливата промяна - от производителите и доставчиците на електрически автомобили до финансистите, дилърите, доставчиците на сила и операторите на зарядни станции. Всички те ще бъдат на TRUCK EXPO 2023 в Пловдив – от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международен панаир Пловдив.

Работно време за гости:
8 и 9.06.2023 година - от 10:00 до 18:00 часа
10.06.2023 година - от 10:00 до 16:00 часа

Входът е свободен, след регистрация. Вземете своя безвъзмезден пропуск от тук: https://truckexpo.eu/visitors/registration-2.html

*Източник: TRUCK EXPO 2023
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР