Цяла седмица Турция бе разтърсвана от зачестили нападения от и

...
Цяла седмица Турция бе разтърсвана от зачестили нападения от и
Коментари Харесай

Турция пламна заради трагедия с дете и жестоко убийство на к...

Цяла седмица Турция бе разтърсвана от зачестили набези от и над кучета

Малко дете издъхна след захапване от гневни кучета, а бруталните убийства на бездомни животни на улицата и даже в приютите възмутиха артиста Таркан.

 Джумхурийет

Кучетата, които се разхождат свободно по улиците в Турция, са обект на публичен интерес тези дни, защото страната стана очевидец на доста нещастни произшествия. 

Най-пресният образец е гибелта на 10-годишно момче, което умря, откакто беше прието в болница за бяс след захапване от кучета. Момчето, разпознато като ME, е едно от двете деца, ухапани от кучета в село в провинция Битлис. Другото момче не е диагностицирано с бяс и е изписано от болница предходната седмица.

 Джумхурийет

Друг отблъскващ случай стана в подслон в централната турска провинция Коня на 25 ноември. Този път кучетата бяха безчовечен убити с лопата. Видеото от случая, което обиколи обществените мрежи, разбуни обществеността.

Известният турски артист Таркан реагира остро на убийството на куче с лопата в центъра за рехабилитация на животни в Коня. „ Не можах да виждам видеоклиповете “, написа Таркан в обявата си в обществените медии. „ Трябва да бъде поискана сметка за това. Въпреки че постоянно споделяме това, само че управляващите постоянно постъпват като 3-те маймуни. Те би трябвало да знаят, че те са като нарушители, като тези убийци, тъй като са безразлични. "

   Джумхурийет  

Инцидентите разпалиха диспути, които не престават от години. Това докара и до невиждана поляризация в страната и в обществените мрежи. 

Има хора, които се застъпват за всеобщо изтребване на бездомни кучета с обяснението, че сходен способ би се оказал „ по-хуманен “, в сравнение с животните да живеят в нездравословни условия на улицата. Освен това по този начин те били доста по-склонни към заболявания от своите домашни любимци. Привържениците на тази концепция настояват, че животните, живеещи на улицата, имат доста по-кратка дълготрайност на живота (3-4 години за бездомните кучета, които нормално се чака да живеят най-малко до 15 години).

Друга група хора, които са бранители на правата на животните, оферират всеобща дезинфекция, с цел да се спре повишаването на популацията на бездомните кучета. Това към този момент се ползва всеобщо в някои турски провинции. Природозащитници също по този начин настояват, че защото от ден на ден и повече кучета се изоставят в горите, те влизат в контакт с дивите животни и усилват риска от предаване на бяс на хората.

Има спорни отзиви за детайлностите и в двата лагера, само че тези две гледни точки са най-важните. 

 Джумхурийет

Наскоро даже президентът Реджеп Тайип Ердоган се включи в полемиката и направи някои изказвания по отношение на бездомните кучета. „ Мястото на бездомните животни не е по улиците, а приютите. Дадох нужните инструкции на Министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата и Министерството на земеделието и горите. Моите министри работят. Не би трябвало да оставяме този въпрос без внимание. Ще създадем нужното “, акцентира той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР