Цяла поредица от нови светофари се появи по трасето на

...
Цяла поредица от нови светофари се появи по трасето на
Коментари Харесай

Това са местата с нови светофари по бул. Руски, обясниха защо са нужни

Цяла поредност от нови светофари се появи по трасето на бул. " Руски ". Защо - кореспондент на Plovdiv24.bg попита зам.-кмета по превоз Златин Велев. 

Започваме с уредбата на " Руски " с ул. " Велико Търново ", за която Plovdiv24.bg към този момент писа.

Този светофар е заложен по плана за пробива под Централна гара, съобщи Велев. По думите му сега " Велико Търново " е по-скоро вътрешноквартална улица, трафикът по нея не е толкоз натоварен. Когато обаче се осъществя пробивът на прилежащия бул. " Васил Априлов ", то тогава улицата ще придобие значимост, трансформирайки се във връзка към ул. " Иван Вазов ". 

Светофарите са заложени, само че все още няма нужда от тях, по тази причина и към момента няма да бъдат включени, а ще са на мигащ жълт режим, разясни Велев.

И още - инсталира се светофар на бул. " Руски " и " Петьофи ", който ще е напълно пешеходен и се слага за облекчение на пловдивчани и като метод към централните алеи на Бунарджика.

Светофар ще бъде инсталиран и при кръстовището на бул. " Руски " с ул. " Данаил Николаев " и ул. " Преслав ", заяви за читателите ни отрасловият зам.-кмет. На това място обаче уредбата ще е тъкмо за управление на автомобилния трафик.

" В момента тече огромна полемика за светофарите ", разяснява Велев. " Пътищата освен за коли. Тези светофари се слагат и за сигурност на пешеходците и хората от квартала, с цел да може да минават обикновено от другата страна на улицата, без да подтичват. В този регион има и учебно заведение ", обоснова се той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР