„Цяла една нация беше хакната. Това гласи заглавието на водещата

...
„Цяла една нация беше хакната. Това гласи заглавието на водещата
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Цяла нация беше хакната

„ Цяла една нация беше хакната ". Това гласи заглавието на водещата вест в уеб страницата на Си Ен Ен от тази заран.

„ Асен Генов е много сърдит. Неговите персонални данни станаха обществено притежание през миналата седмица, дружно с тези на други 5 милиона българи, откакто хакери ги откраднаха от данъчната работа на страната ", оповестява американската телевизия.

В страна с население от 7 милиона души, мащабът на тази хакерска офанзива на процедура значи, че всеки работещ човек е бил обиден, написа още Си Ен Ен.

„ Всички би трябвало да сме ядосани. Данните ни в този момент са елементарно налични за всички. Много, доста хора в България към този момент имат тези файлове, имам вяра, че и освен в България ", твърди блогърът и политически анализатор Генов.

Хакерската офанзива е изключителна, само че не е неповторима, разяснява Си Ен Ен и показва, че държавните бази данни са като гърнета с мед за хакерите.

По-смущаващ е обаче фактът, че това не е първата хакерска офанзива против българското държавно управление.

Търговският указател на страната беше хакнат преди по-малко от година, напомня Си Ен Ен.

Американската медия се базира на българския юрист, експерт в региона на отбрана на персоналните данни, Десислава Кръстева. По думите ѝ случаят в Национална агенция за приходите е обезпокоителен. „ Това не трябва да се случва в държавна институция ", разяснява тя, представена от американската телевизия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР