Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния

...
Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния
Коментари Харесай

Цветовете на седмицата от 27 декември до 2 януари по лунен календар

Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния календар. Всеки лунен ден дава отговор на друг цвят и има друга осцилация. Ако желаете да бъдете в синхрон с лунните сили и да бъде сполучлив денят ви, обличайте се съгласно цвета на съответния лунен ден. Ако нямате дреха в даден цвят или се постанова да облечете нещо друго, за шанс можете да носите в нужния цвят долни дрехи, шалче, панделка, кърпичка, даже прикрито парче плат в джоба си, обувки, чанта и така нататък Важно е цветът да е покрай тялото, с цел да може силата му да ви въздейства. Полезно е да се прави цветна медитация в нужния цвят, отговарящ за съответния ден.

Със започване на лунния ден се сменя цветът. Всеки лунен ден дава отговор на някоя чакра. Цветът в облеклата може да повлияе позитивно на чакрите на индивида. Възстановявайки работата на чакрите, можем да осигурим на тялото си всички нужни трептения. Това ще възвърне естественото действие на всички биохимични процеси. Балансът сред всички органи и системи ще бъде също възобновен. Тялото ще бъде по-младо, ще се появи интензивност и предпочитание за деяние. Паметта ще се усъвършенства, ще се развие интелектът. Всичко това оказва помощ за възстановяване на продуктивността, както и за решение на житейски проблеми.

ПОНЕДЕЛНИК – 27 декември

23 лунен ден (от 00:13ч) – ОРАНЖЕВ цвят (може нюанси на кафяво) - символизира наслада и благополучие. Има удобен резултат върху човек, който страда от меланхолия или е податлив към несъразмерен скептицизъм. Цветът на одеждите на някои будистки монаси и чиновници на някои източни култове.

ВТОРНИК – 28 декември

24 лунен ден (от 01:23ч) – ЖЪЛТ цвят (може златисто, лимонено, шафранено, охра) - цветът на Слънцето, на есента, на узрелите класове, на падащите листа. Символ на духа, мъдростта и светостта. Асоциира се с цвета на първия ковчег на Завета (Ноевият), с ореола на Аполон и аурата на Буда. Има подтикващ резултат, усъвършенства настроението на хората, които постоянно са недоволни от нещо.



СРЯДА – 29 декември

25 лунен ден (от 02:35ч) - ЗЕЛЕН цвят - цветът на природата, младостта, свежестта и вярата, здравето, плодородието, парите. Въздейства успокояващо на междинния мозък, който управлява и координира другите двигателни функционалности на организма.

ЧЕТВЪРТЪК - 30 декември

26 лунен ден (от 03:52ч) – СВЕТЛО СИН цвят - В християнството това е цветът на Христос. Цветът на хармонията, мира, съчувствието, доверието, достойнството, спокойствието и общуването. На Изток го употребяват за отбрана против вълшебства, неприятни очи, уроки.



ПЕТЪК – 31 декември

27 лунен ден (от 05:12ч) - СИН цвят - цветът на спокойствието и верността, носи чувство за мир, отпуска човек. В християнството това е цветът на Дева Мария. Символ на Божественото проявяване, безкрайността.

СЪБОТА – 1 януари

28 лунен ден (от 06:32ч) – ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – (може бяло) – цветове на мистичното, духовността и достолепието. Виолетовият цвят в християнството е цветът на Мария Магдалена. Действа на централната нервна система, възвръща вътрешният мир и успокоение у креативните персони, оказва изумително целебно влияние на другите форми на невроза. Действат на подсъзнанието и оказват помощ на човек да опознае себе си, засилвайки резултата от медитацията.

НЕДЕЛЯ – 2 януари

29 лунен ден (от 07:47ч) ) - ЧЕРВЕН цвят - цветът на живота, слънцето, огъня. Смята се, че подтиква кръвообращението. Още в дълбока античност са проявявали изключително користолюбие към този цвят, цветът на властта. При античните юдеи се смятал за царски цвят, а в античен Рим са го носели Цезарите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР