Цветето спатифилум краси всеки дом. Всъщност, то цъфти много рядко,

...
Цветето спатифилум краси всеки дом. Всъщност, то цъфти много рядко,
Коментари Харесай

Цветята ви ще цъфтят всяка седмица ако направите това

Цветето спатифилум краси всеки дом. Всъщност, то цъфти доста рядко, тъй като изисква специфични грижи. Затова, взехме решение да споделим с вас главните препоръки от експерти, които ще ви оказват помощ да получите изобилен разцвет.

Казват, че в случай че подарите това цвете на самотна жена, тя несъмнено ще срещне любовта. Някои хора имат вяра в това, а други не, само че това цвете несъмнено краси дома. Когато го купувате, би трябвало да обърнете внимание на почвата в саксията. В никакъв случай не купувайте саксия с пресъхнала или влажна почва. По листата също не би трябвало да има петна.

След закупуване, цветето спатифилум би трябвало да бъде сложено на полусенчесто място за две седмици. През това време то би трябвало да се приспособява. Поливането би трябвало да бъде умерено и да се прави, когато почвата изсъхне. След което можете да пресадите цветето. Можете да го извършите даже по време на цъфтежа.

В определената нова саксия е належащо да сложите керамзит към 1/3. Растението пораства най-добре при температура 22-23 градуса, температура под 18 градуса, може да му навреди.

Не забравяйте да напръскате растението, тъй като то обича влагата. Ако растението е на перваза на прозореца, по-добре е да поставите влажна забрадка върху радиатора по време на отоплителния сезон.

Растението, което към този момент не цъфти, би трябвало да се остави да си почине. По-добре е да държите растението при температура от 14 градуса. В продължение на 4 седмици провеждайте умерено поливане и по-късно го върнете на мястото му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР