Цветът на предметите има силно влияние върху емоционалното състояние на

...
Цветът на предметите има силно влияние върху емоционалното състояние на
Коментари Харесай

Внимание, хора: Тези цветове ви карат да харчите като луди

Цветът на предметите има мощно въздействие върху прочувственото положение на индивида. Всеки цвят е кадърен да провокира асоциации в нас, като възприемането му се въздейства както от прочувственото положение, по този начин и от други характерности: да вземем за пример пол, възраст, вяра, житейски опит,

Дори нашето чувство за време зависи и от цвета: уеб страница, планиран в студени нюанси, наподобява по този начин, като че ли се зарежда по-бавно.

Специалистите по маркетинг ползват всички тези познания в тактиките за създаване и разпространение на артикули, написа TechNews.

Ето какво значат девет от цветовете за купувачите, съгласно експертно мнение по тематиката.
 Снимка 412130
Източник: iStock

Червен. Насърчава дейностите, кара ви да купувате бързо. Използва се и за стимулиране на апетита в кафенета и заведения за хранене. Примери за марки, които го употребяват: YouTube, Coca-Cola, Lego, Netflix.

Оранжево. Подобно на аления, подтиква действието и е по-фокусиран върху прочувствени и импулсивни хора. Може да предизвестява за заплаха. В същото време марка с оранжево лого се възприема като другарска, уверена и радостна. Примери: Fanta, Nickelodeon, Timberland.
 Снимка 210200
Източник: Wikipedia

Жълто. Символ на наслада, оптимизъм, младост. Винаги притегля вниманието. Също по този начин се възприема като проява на убеденост. Примери: Ikea, McDonald "s, Chupa Chups.
 Снимка 221814
Източник: iStock

Зелено. Представлява екологично чисти артикули. Също по този начин вдъхва доверие измежду купувачите и се свързва с благосъстояние. Примери: Animal Planet, Tic Tac, Starbucks Coffee.

Син. Този цвят вдъхва доверие в компанията. Марката наподобява надеждна, подготвена за връзка. Примери: Intel, Samsung, Nokia.
 Снимка 258508
Източник: GettyImages

Лилаво. Свързан с великолепие и тайнственост. Също по този начин акцентира креативната страна на компанията. Примери: FedEx, Hallmark, Yahoo!

Черен. Лого на артикул или марка от този цвят наподобява скъпо, първокласно и авторитетно. Примери: Disney, Adidas, Honda.
 Снимка 544918
Източник: iStock

Бял. Използва се за показване на продукта като пречистен, "чист ". Свързан с минимализъм. Примери: Jeep, Nike, Chanel.

Кафяво. Подчертава престижа и лукса на продукта. Обикновено се употребява за декориране на кафенета. Примери: M & M "s, Hershey "s, SK Builders.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР