Цветанов: Президентът търси конфронтация с изпълнителната властПрезидентската институция, в лицето

...
Цветанов: Президентът търси конфронтация с изпълнителната властПрезидентската институция, в лицето
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът търси конфронтация с изпълнителната власт

Цветанов: Президентът търси борба с изпълнителната власт
„ Президентската институция, в лицето на президента на страната, търси следващия опит за борба с изпълнителната власт и с Народното събрание. Това е жанр на държание, което го виждаме от полагането на клетвата на президента на страната и направи първото си послание в българския парламент ”. Това съобщи пред Нова телевизия водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който разяснява неиздадения още декрет за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Цветанов акцентира, че Маринов е подал заявление за освобождение от служба и не са нужни никакви претекстове от страна на Министерския съвет при взимане на това решение. „ Трябва да се пристъпи към довеждане докрай на процедурата с издаване на декрет ”, съобщи Цветанов.

Цветанов даде два образеца – когато Бойко Борисов е напускал поста основен секретар, а указът е подписан от президента Георги Първанов, а вторият образец е както самият Румен Радев напуща поста във Военновъздушни сили, а указът е подписан от президента Росен Плевнелиев.

„ Когато президент беше Георги Първанов, а основният секретар Бойко Борисов напускаше системата на Министерство на вътрешните работи. Указът беше подписан за ден-два. Всички знаеха или се предполагаше, че ще се кандидатира за частичните избори в София. Нито вътрешният министър Румен Петков, нито президентът Георги Първанов, нито министър председателят Сергей Станишев саботираха ”, напомни Цветанов.

„ Когато Румен Радев напуща поста във Военновъздушни сили като главнокомандващ, тогава президентът Плевнелиев издава декрет и Министерски съвет започва тази процедура, в случай, че се предполагаше, че Румен Радев ще бъде препоръчан от Българска социалистическа партия за президент на страната ”, сподели Цветанов.

„ Не е обикновено президентът да търси тази провокация ”, съобщи още Цветанов.

Що се отнася до Общото заседание на Организация на обединените нации, на което българската делегация ще бъде водена от премиера Борисов, Цветанов разяснява: „ Президентът Радев изпадна във външна изолираност. Нека си напомним какви работни срещи организира предходната година – с президента на Иран, с президента на Украйна ”, разяснява още Цветанов.

„ Всички приказваме за анексирането на Крим, че е нарушение на интернационалното право. Президентът Радев постоянно е приказвал за рухването на глобите против Русия и в един миг отива и се среща с Порошенко. Не знам какво са си говорили, с изключение на единствено да се поздравят “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР