Цветанов отправя едно от най-тежките обвинения, а именно за предателство,

...
Цветанов отправя едно от най-тежките обвинения, а именно за предателство,
Коментари Харесай

Цветанов може да бъде съден в Страсбург заради изказванията си, предупреди Нинова

Цветанов насочва едно от най-тежките обвинявания, а точно за изменничество, шпионаж и измяна. Предупредих го няколко пъти да внимава по какъв начин се държи, тъй като това ще стигне до Страсбург. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на Би Ти Ви. Поводът са обвиняванията на зам.-председателя на ГЕРБ, че зад президентската кандидатура на Румен Радев стои някогашният военачалник на съветското разузнаване Леонид Решетников.

Тя попита по кое време Министерският съвет ще пожелае от Цветанов да си заплати за изявленията, " за които заплаща българският народ ", и изясни, че президентът е разгласил декларацията, с която показва, че няма никакво да желание да излизаме от НАТО и Европейски Съюз.

" Атаката против Радев е безусловно целенасочена, тъй като ги е боязън от високия му рейтинг и престиж. Представете си, че аз кажа, че Цачева е определена еди-къде си от еди-кого си. Аз не съм подобен човек. Били го показали извън. Моята работа не е да кажа, че това не е правилно, а да прикани Цветанов да извади доказателства и да застане зад думите си с тях ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

За депутатските заплати и почивки

Корнелия Нинова изясни и за какво желае да бъдат понижени депутатските заплати и отпуски. Тя счита, че щом един човек, който работи тежък физически труд, може да си почине за 30 дни, депутатите, чиято работа е чисто интелектуална, нямат потребност от 80 дни отмора.

По мотив на мненията, че високата заплата подсигурява корупционна преграда към политическия хайлайф, Нинова сподели: " Затова ли в предишния парламент ги броихме 42 лобистки закона, с високите заплати. Ако има логичност в това, за какво на кметове, общински съветници и на всички, от които зависи да ти издадат позволение, лиценз, документ някакъв, и където се раждат корупционни практики, за какво не създадем и техните заплати 3500 лв.? "

Нестабилност е думата, която характеризира ръководството на ГЕРБ

Нинова повтори и позицията си по въпроса за ЧЕЗ. " Ние желаеме страната да купи ЧЕЗ. Не можем да национализираме другите сдружения, те не се продават. В конституцията написа, че държавната и частната благосъстоятелност са равнопоставени. " Тя изясни, че към този момент се обяснява коя е госпожа Гинка Върбакова, за която има информация за 20 свързани компании, а прокуратурата се е заела да проверява всичко.

" Оценката ми за ръководството на ГЕРБ в последната една година е междинен три, а то може да се опише с една дума - неустойчивост. Почти всяка седмица някой стачкува - лекари, хора с увреждания. Безуспешна политика по значимите въпроси - опазване на здравето, обучение ", приключи Корнелия Нинова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР