Цветанка АндрееваПолитическата стратегия на Кирил Петков за евентуално ново управление

...
Цветанка АндрееваПолитическата стратегия на Кирил Петков за евентуално ново управление
Коментари Харесай

ПП предлага продължаване на вече рецидивиралата в няколко парламента политическа обреченост

Цветанка Андреева

Политическата тактика на Кирил Петков за вероятно ново ръководство след изборите - ще пази евроатлантизма в коалиция с Българска социалистическа партия, в съвсем безкритичен звук към Радев.

В изявлението му през днешния ден, направи усещане, че е прекомерно сдържан към Радев. Петков не отговори на острия, сериозен звук на служебната власт и остана необяснимо мек към разгромяващия го президент. Две са вероятните пояснения.

1. Съхраняване на положителния звук с вяра за бъдеща поддръжка и съдействие с Радев.

Кирил Петков не зае страна и в спора Радев – Нинова, въпреки че там директно е наранено неговото ръководство. Остана предан и към Нинова, като сътрудник за „ евроатлантическа България “. Нищо, че Българска социалистическа партия не поддържа публично Украйна и назова Русия другарска страна, нищо че не поддържа отпадане на ветото за Македония, нищо че Нинова не позволи Тагарев в МО и наново детронира самия Петков поради 70-те съветски дипломати.

2. Политически боязън обвързван със взаимозависимост от „ основателя “ Радев.

Няма значение на какво се дължи тази преданост, само че очевидно Политическа партия на Кирил Петков и на тези избори ще затворят очи за кремълската взаимозависимост на Радев и идеологически близката му Българска социалистическа партия. Явно Политическа партия се нарежда в център-ляво. Така нещата се обръщат - съюзът им с Демократична България ще е повече стратегически, в сравнение с идеологически.

За лукс на гласоподавателите на ГЕРБ - до момента в който се колебаеше дали да арестува или пенсионира Борисов, Петков не даде нито един почтен отговор на обвиняванията, че са траяли да купуват съветски газ, само че оскъпен през медиатори.

Така Мисия Парламентарни избори 2022 повтаря за следващ път обречеността на Мисия 121!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР