Цветана Пиронкова загуби от спечелилата 23 титли от Големия шлем

...
Цветана Пиронкова загуби от спечелилата 23 титли от Големия шлем
Коментари Харесай

Жалко! Цвети Пиронкова се бори доблестно със Серина Уилямс, но не успя да победи

Цветана Пиронкова загуби от спечелилата 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6 и отпадна на четвъртфиналите на US Open. Завърналата се в професионалния тенис след тригодишно неявяване българка се бори хубавичко при първото си постигане до тази фаза на конкуренцията в Ню Йорк, само че позволи поврат и падна от американката за пети път в историята

Двете печелеха своите подавания при започване на първия сет, а в петия гейм Цвети проби Уилямс и по-късно затвърди пробива си за 4:2. В деветия гейм Пиронкова на два пъти имаше късмет за нов пробив и затваряне на сета, само че Серина се измъкна и понижи на 5:4. На своето подаване обаче Цвети си извоюва нови две благоприятни условия за продобиване на частта и съумя още при първата съумя да затвори сета при 6:4.

В началото на втория сет българката проби сервиса на американката, която незабавно отвърна на удара и на собствен ред завоюва подаването на Пиронкова за 1:1. След това те печелеха своите подавания до осмия гейм, в който Серина Уилямс направи нов пробив, а по-късно го затвърди и с ас №16 в срещата взе сета с 6:3 в своя изгода.

В решителния трети сет, Серина доминираше на корта и на два пъти пречупи безответно Пиронкова с брейк и по този начин затвори сета с 6:2, с цел да вземе успеха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР