Цветана Пиронкова ще играе на Откритото първенство на САЩ по

...
Цветана Пиронкова ще играе на Откритото първенство на САЩ по
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова се завръща в тениса на Откритото първенство на САЩ

Цветана Пиронкова ще играе на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис! Това потвърдиха уредниците на шампионата. Надпреварата в Ню Йорк ще се организира от 31 август до 13 септември и ще е първата от Големия шлем, която ще се състои след насилствената пауза в сезона поради пандемията от ковид.

Цвети няма да минава през квалификации, а ще играе напряко в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати, защото ще се възползва от така наречен " предпазен ранкинг ". Той влиза в действие, когато тенисистките са бременни или се възвръщат от тежка травма. Те могат да запазят мястото си в ранглистата до 3 години. Българката ще се завърне като номер 123 в света.
Цвети Пиронкова се завръща в тениса Тя се готви за присъединяване в шампионати до края на годината
През 2018 година Пиронкова стана майка на Александър и се отдръпна от дейния спорт. В началото на 2020 година тя разгласи, че прави проекти да се завърне на корта. След това се развихри пандемията с ковид и сезонът беше подложен на пауза.

Снимка: БГНЕС

Последният мач на българската тенисистка беше на 6 юли 2017 година, когато загуби от Каролине Вожняцки във втория кръг на " Уимбълдън ".

На Откритото състезание на Съединени американски щати някогашната номер 31 в международната класация реализира върховото си класиране през 2012 година, когато игра на осминафинал.

Водачка на схемата при дамите в Ню Йорк ще бъде номер 2 в международната класация Симона Халеп. Лидерката Ашли Бартли от Австрлия съобщи, че няма да взе участие в конкуренцията поради риска от заразяване с COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР